Bentley Bentayga EWB

Bentley fortsätter att överraska i bilvärlden. Deras nya Bentayga Extended Wheelbase är en suverän SUV med en oerhörd närvaro på vägarna. Här bjuder man dessutom passagerarna i baksätet på en helt fantastisk upplevelse.

Javisst är det så, bokstäverna ”EWB” betecknar dess förlängda hjulbas (Extended Wheelbase). Förlängningen är på hela 180 mm och utökar benutrymmet betydligt. Från utsidan märks den extra längden dock bara som en något längre bakre dörr. Tack vare smart chassiteknik är fordonet dessutom förvånansvärt lätt att manövrera till och med på smala stadsgator. I likhet med alla andra Bentley-fordon kombineras här ett fantastiskt hantverk med spännande prestanda, i det här fallet i form av en kraftfull och mycket välmående 4,0-liters V8-motor.

Design
Den må vara förlängd, men den här SUV:en är även en fröjd för ögat. När du betraktar den från sidan ser du den extra längden inte på något sätt gör avkall på den ursprungliga Bentaygans härliga proportioner och vackra linjer. Varje detalj är genomtänkt, det är allt från grillen med vertikala skovlar framtill till de kontrastfärgade accenterna på stötfångarna fram och bak.

Interiört upplever man en generös värld av ljus och utrymme, i synnerhet i baksätet där hjulbasens extra längd ger ett enormt benutrymme. Den bakre delen av kupén har även ett smart sätesarrangemang, tack vare Bentleys nya 4+1-säteskonfiguration. Två baksätespassagerare kan sitta på bekväma säten med alla de funktioner som finns i framsätet. Här finns också utrymme för en tredje baksätespassagerare vid behov.

Den handgjorda läderklädseln har ett strömlinjeformat, räfflat mönster och kan levereras i ett flertal färger. En mittkonsol sträcker sig ned från panelen och mellan de två framsätena, vilket ger baksätespassagerare tillgång till Bentleys fjärrkontroll med pekskärm. Där kan man justera många funktioner i bilen, allt från värme och sätesinställningar till ljudsystemet.

Prestanda
Trots storleken är det här en bil som är fullständigt magisk att köra. Mycket tack vare den tekniskt avancerade 4,0-liters V8-motorn under huven. Den har, som alla andra Bentley-fordon, en fantastisk prestanda med en effekt på hela 550 hästkrafter. Det räcker för att få dig att färdas mycket behagligt från 0 till 100 km/h på bara 4,6 sekunder.

Dessutom erbjuder den en enastående åktur med hjälp av det krängningshämmande och innovativa systemet Bentley Dynamic Ride. I snäva kurvor används elmotorer för att minska karosskrängning, vilket håller kupén i perfekt balans. När bilen färdas i rakt fram i riktningen släpper dock systemet sitt grepp så att åkturen blir riktigt mjuk och harmonisk, helt fri från stötar eller vibrationer.

Bentley Bentayga EWB erbjuder en riktigt lyxig åkupplevelse oavsett var i bilen du sitter.

Teknik
Med inbyggd Wi-Fi-hotspot, Apple CarPlay* och Android Auto** är den nya Bentayga EWB fullständigt uppkopplad. Smartphone-appen My Bentley ger fjärrfunktioner, t ex möjlighet att hitta din bil eller bli varnad om den flyttas utan ditt tillstånd.

I bilens främre del kan förare och passagerare njuta av fördelarna med Bentleys Comfort-specifikation för framsätet. Det här är flaggskeppspaketet för säten och ger värmda och ventilerade säten med massagefunktioner, 20-vägs elektrisk justering och komfortnackstöd.

Du kan välja Bentleys underhållssystem för baksätet som tillval. Det tillför en pekskärm med hög upplösning på baksidan av framsätena så att passagerare i baksätet kan spela upp innehåll från sina mobilenheter.

Notera: Den nya Bentayga EWB kan beställas i sju exteriöra färger som standard, men det är verkligen bara början. Bentleys utökade lacksortiment tillför många fler tillvalsfärger vid sidan av de förstklassiga utförandena i Mulliner-lacksortimentet. Allt som allt tillkommer cirka 60 färger – och om du fortfarande inte ser din idealfärg kan du till och med beställa en helt anpassad lack.

För den som vill avnjuta den här bilen, och andra modeller från Bentley, så rekommenderas ett besök i deras fantastiska showroom på Sveavägen 167 i Stockholm.

Läs mer här: stockholm.bentleymotors.com du kan även följa dem på Instagram (bentley_stockholm)

*Apple CarPlay är ett registrerat varumärke som tillhör Apple Inc.
**Android är ett varumärke som tillhör Google LLC.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Vi visar upp världens bästa arkitekter på vår webb och i vårt exklusiva magasin. Inspirerande arkitektur och drömboenden från den internationella arenan.

Kua Bay Residence

Att bygga med naturen istället för mot den blir allt mer angeläget. HOOM har besökt ett hem på Hawaii som definitivt lyckas med det konststycket. ...