Aston Martin DBS Superleggera

Äntligen kliver Vanquish arvtagare in i strålkastarljuset. Vi på redaktionen hoppas att vi snart får se skymten av Aston Martins nya värsting på någon gata i Stockholm.

DBS har funnits med Aston Martin sedan 1967. Den nya och formsköna modellen har fått tillägget Superleggera. Trots att den delar många komponenter med syskonet DB11 är den 72 kilo lättare tack vare att majoriteten av konstruktionen är tillverkad av kolfiber. Lättare vikt gör att bilen kan accelerera snabbare. Och med en 5,2-liters V12, samma som används i DB11 V12, har effekten ökat på ett mycket tilltalande sätt. Här finns hela 725 hästkrafter, vilket är 125 fler än vad man får ut av V12:an i DB11, då man ökat laddtrycket i mjukvara. Summa summarum så ger lättare vikt och mer kraft att färden från 0 till 100 km/h går på 3,4 sekunder. Enligt Aston Martin ska toppfarten var 340 km/h. Vi tror dem!

Läs mer på: www.astonmartin.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Aston Martin DBS Superleggera - snart i Stockholm

Aston Martin DBS Superleggera

Äntligen kliver Vanquish arvtagare in i strålkastarljuset. Vi på redaktionen hoppas att vi snart får se skymten av Aston Martins nya värsting på någon gata ...