Viceroy Bali

0

På de lummiga kullarna på Balis sydöstra sida, med en strålande utsikt över den vackra Petanufloden, ligger ett av de mer påkostade ställena vi besökt. På Viceroy Bali Resort & Spa lämnas ingenting åt slumpen. Följ med oss till ett andlöst vackert gömställe i regnskogen.

När det kommer till att ge gästerna en upplevelse utöver det vanliga sparas ingen möda på Viceroy Bali, det står klart redan när vi anländer. Anläggningen består endast av tjugofem villor, så även när det är fullsatt är det så långt ifrån stora turistkomplex man komma. Tack vare den småskaliga verksamheten blir varje gäst extra viktig och den service och uppmärksamhet vi möter här är det inte många ställen som kan mäta sig med.

Villan vi bor i ger på ytan ett ganska rustikt intryck, men skenet bedrar. Bakom den enkla fasaden, designad för att smälta in i regnskogen, väntar ett boende med alla tänkbara moderna bekvämligheter som vi förväntar oss på en anläggning av den här kalibern. På den rejält tilltagna terrassen kopplar vi av med en drink på kvällarna, för att sedan glida ner i den egna poolen för ett kvällsdopp.

Maten på Viceroy Bali intas på restaurang Cascades, som gjort sig känd som en av Sydostasiens allra bästa restauranger. Köket är inspirerat av modern fransk matlagning i kombination med exotiska asiatiska smaker. Den dramatiska utsikten över regnskogen och den djupa floddalen blir en perfekt inramning och på kvällen stiger dimma upp från floden och skapar en suggestiv, nästan lite mystisk stämning.

Även från den underbara spaanläggningen har vi en storslagen vy över floddalen och de undergörande behandlingarna hjälper oss verkligen att ladda batterierna.

Det är med viss sorg i hjärtat som vi hoppar på helikoptern tillbaka till vardagen och vi längtar redan tillbaka till detta undangömda smultronställe.

Fakta om Viceroy Bali
Land: Indonesien
Plats: ön Bali
Tema: tropiskt, regnskog, spa, hälsa
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om du vill åka hit, eller till något annat lyxhotell, så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.viceroybali.com

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Hjortytterfilé

En av våra absoluta höstfavoriträtter är utan tvivel hjortfilé. I det här magiska receptet, signerat mästerkocken Henrik Norström, får hjorten sällskap av en delikat brynt ...