The Quest av Ström Architects

I Swanage, på den vackra engelska sydkusten, har arkitektkontoret Ström Architects skapat ett hem som inte liknar något annat. Följ med oss till The Quest och låt dig inspireras av rena former, vackra material och stilfull inredning.

I natursköna Swanage har ett gammalt hus, byggt 1917, bytt skepnad och blivit The Quest. Med en vacker utsikt över Durlston Country Park har villan ett ytterst svårslaget läge. Ett läge som i allra högsta grad ställer stora krav på arkitekturen. Som tur är har arkitektkontoret Ström Architects, som har en ledande roll i Storbritanniens explosiva och inspirerande boom av spännande arkitektur, verkligen tagit sin uppgift på största allvar.

Att ingen möda sparats i strävan att skapa ett hem som tar tillvara på sin närmiljös naturliga förutsättningar blir tydligt så fort vi kliver genom dörren till detta moderna enplanshus. Det är lätt att tänka sig att ett bygge av den här typen riskerar att upplevas som kallt och opersonligt, men i det här fallet har arkitekterna verkligen förmått skapa ett storslaget hem som lyckas vara personligt och hemtrevligt, samtidigt som det tar tillvara på tomtens och områdets unika egenskaper.

The Quest är byggt som en enkel och avlång ”box”, som närmast tycks flyta över den kulle som utgör tomten. Resultatet är en avskalad paviljong svävande i landskapet som balanserar på en stödmur i sten som dessutom avgränsar en spektakulär parkeringsplats. En silverfärgad Aston Martin förstärker känslan av att allt är hämtat ur någon filmklassiker.

Från vägen gör huset ett relativt modest intryck och de största ytorna är delvis dolda. Det är först när man kommer in i huset som dess verkliga karaktär avslöjar sig – och den hänförande och frodiga utsikten blir tydlig. Med hjälp av enorma glaspartier ramas vyerna in och det stora ljusinflödet skapar en ytterst påtaglig känsla av rymd. Arkitekterna har verkligen lyckats skala bort det onödiga, allt för att möta ägarens önskan om ett lättskött hem.

Hela huset präglas därför av en öppen planlösning, med stora ytor och fönster från golv till tak. Här finns också en härlig terrass, perfekt för de varma sommardagarna. Och när de lite fuktiga havsvindarna drar in samlas familjen kring den vackra eldstaden och njuter av värmen och utsikten över skog och mark.

Magnus Ström är en prisvinnande arkitekt från Sverige som sedan 2010 driver Ström Architects i Lymington på Englands sydkust.

Nyhet! Ström Architects har i samarbete med bostadsutvecklaren Imola ett nytt och exklusivt projekt på Lidingö kallat Pyrus.

Läs mer på: www.stromarchitects.com

Foto: Martin Gardner

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiv inredning och exklusiva lampor hittar du i våra olika avdelningar om inredning och design till hemmet.

Bordslampan Plissé

Plissé White Edition är en textil bordslampa formgiven av Anna Holmquist och Chandra Ahlsell, en duo som bildar den prisvinnande designstudion Folkform. I den här ...