Dhara Dhevi

0

Thailand är sedan många år tillbaka ett av världens mest populära turistmål. Men landet är så mycket mer än de berömda öarna och stränderna. Följ med oss till ett ljuvligt gömställe i landets norra del.

Långt upp i de norra delarna av Thailand, inte långt från gränsen till Burma*, ligger Chiang Mai-regionen. Omgivningarna här är hänförande vackra, med tropiska landskap och böljande risfält. Här råder ett lugn, fjärran från de emellanåt smått hektiska turistmetropolerna längre söderut. Det är med andra ord en perfekt plats att åka till för att vila upp sig. Och när en thailändsk affärsman 2006 besökte området för att göra just det blev han så förälskad i naturens skönhet att han fick en strålande idé.

Några år senare föddes Dhara Dhevi Chiang Mai, en semesteranläggning i absolut världsklass. Hela stället är en hyllning till regionen, till dess konst, dess hantverk och dess traditioner. När vi vandrar omkring på de enorma ägorna känns det som om vi befinner oss i vårt alldeles egna kungadöme, långt, långt ifrån storstadens brus.

Det är helt enkelt omöjligt att inte varva ner på Dhara Dhevi. Hela hotellet är uppbyggt för att skapa lugn och ro och det finns mängder av inspirerande platser för avkoppling. En av dessa är utan tvekan den majestätiska spaanläggningen, som sträcker sig över tretusen kvadratmeter och tillhör de mest inspirerande vi någonsin stött på. Den unika arkitekturen och de sagolika rummen ger plats för alla upptänkliga sorters behandlingar, som gör underverk för stressade kroppar och själar.

Välmåendet står i centrum överallt på Dhara Dhevi. Från det stora urvalet av yogapass till det fullt utrustade gymmet. Och naturligtvis även på de många restaurangerna, som alla serverar fantastisk mat. Efter en vecka på detta magiska ställe har vi egentligen bara en invändning – tiden här går alldeles på tok för fort…

Fakta om Dhara Dhevi
Land: Thailand
Plats: Chiang Mai
Tema: tropiskt, lantligt, spa, hälsa
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om  du vill boka en resa till Thailand eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.dharadhevi.com

* Formellt Republiken Unionen Myanmar

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Como Shambhala. Vi har fler exklusiva hotell och resorts. Exklusiva resor till Asien.

Como Shambhala

Vi på HOOM har flera gånger haft fantastiska upplevelser på underbara Bali. Och nu har vi hittat ett nytt favoritställe, där vi verkligen kan vila ...