Tersmedenska herrgården i Bergslagen

Här har vi en magnifik herrgård, invid sjön Lilla Nadden, i Bergslagen. Redan år 1801 lät Per Reinhold Tersmeden uppföra denna vackra byggnad i nyrenässansstil. På fastigheten finns flera vackra byggnader som omger den välskötta mangårdsbyggnaden. Allt beläget vid dammen med evigt strömmande vatten i den vackra parkliknande trädgården om ca 2,4 ha. Vacker huvudbyggnad om ca 1.000 kvm, med 21 rum och kök, i fyra plan. Extra plus för alla historiska sällskapsytor och bevarade miljöer i empirestil, vilket ger en härlig atmosfär.

Ramnäs är en bruksort med gamla anor. Redan år 1590 anlades den första stångjärnshammaren vid Kolbäcksån av Katarina Stenbock, som fått området i änkepension efter maken kung Gustav Vasa.

Tersmedenska herrgården lämpar sig både som privatbostad eller för hotell- eller konferensverksamhet. Notera att det bara är 14 mil från Stockholm.

Adress: Bruksvägen 9, 730 60 Ramnäs
Kommun: Surahammar
Ägandeform: Friköpt – Kommersiell fastighet
Boarea: 1.650 Kvm

Pris: 12 000 000 kr /bud

Kontor: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty
Ansvariga Mäklare: Åsa Schick, 073-982 80 11, asa.s@sothebysrealty.se

Du hittar fler objekt och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Vi visar även utvalda objekt i Galleriet i magasinet HOOM (både i print och digitalt) samt på Facebook.

Vill du visa denna fantastiska fastighet får någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och HOOM har 167.000 följare på Instagram och 78.000 på Facebook. Vi vill helt enkelt inspirera så många livsnjutare som möjligt.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Breitling & Bentley

Nytt spännande samarbete mellan Breitling och Bentley. Resultatet är Bentley B05 Unitime Midnight Carbon, en ”worldtime chrongraph” som tillverkas i en begränsad upplaga på 500 ...