Gili Lankanfushi

På en fantastiskt vacker liten korallö, i den glittrande Indiska oceanen, ligger en resort som tillhör världens allra bästa. På Gili Lankanfushi möts vi av mästerlig service, enastående boende och en spa-anläggning vi sent ska glömma. Följ med oss till ett drömställe i öriket Maldiverna.

På Gili Lankanfushi tycks det oss ibland nästan som att tiden står still. För när vi kliver iland på stranden och låter den varma sanden omsluta våra bara fötter, känner vi hur vardagens stress fullkomligen rinner av oss. Vi går in i ett helt annat läge, där avkoppling och rofylldhet står i centrum. I denna stillsamma fristad känns storstadens uppskruvade tempo väldigt, väldigt långt borta. Här finns inga måsten och krav, bara avslappnande komfort.

Gili Lankanfushi, som vi når efter en 20 minuters uppfriskande båtresa från flygplatsen, är en liten privat korallö omgiven av den gnistrande azurblå Indiska oceanen.

Den kristallklara och lugna lagunen lockar till sim- och snorkelturer och den behagliga temperaturen får även den störste badkrukan att glatt kasta sig i vattnet.

Det finns gott om härliga hotell bland Maldivernas alla små öar, men handen på hjärtat är det här nog det bästa stället vi besökt. Från mottagandet, där vi introduceras till vår egna butler, till det att vi åker hem kantas vårt besök av oefterhärmlig service. Varje liten detalj är genomtänkt och ingen möda har sparats i strävan att skapa en semesterupplevelse långt utöver det vanliga.

På ön finns endast 45 villor, alla uppförda över vattnet. Trä och glas präglar de vackra husen, som har gott om plats för avslappnat umgänge både inom- och utomhus. Sovrummen är rejält tilltagna och i sig nästan lika stora som hela villor på den här typen av anläggningar brukar vara. Gili Lankanfushi gör det helt enkelt lite bättre än de flesta andra och det har belönat sig – hotellet har förärats med ett flertal eftertraktade utmärkelser och ligger högt upp på många listor över världens bästa semesterställen. Det är synnerligen välförtjänt, om du frågar oss.

Fakta om Gili Lankanfushi
Land: Maldiverna
Plats: Lankanfushi Island
Tema: resort, tropiskt, kustnära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om  du vill boka en resa till Maldiverna eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår samarbetspartner.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ett exklusivt badkar skapar ett exklusivt badrum.

Fida

Fristående badkaret Fida är ritat av designer Marico Di Paolo för italienska Antonio Lupi. När han designade detta formsköna kar så hämtade han inspiration från ...