Stephanie Coutas skapar drömhem

Den franska inredningsarkitekten Stephanie Coutas har på kort tid blivit mycket omtalad, både i hemlandet och internationellt. Med en säregen stil skapar hon lekfulla, exklusiva och framförallt hemtrevliga rum. HOOM har besökt ett av hennes senaste projekt, en storslagen villa i Saint-Tropez.

Stephanie Coutas är inredningsarkitekten som gjort sig känd för att skapa intressanta, personliga och spännande hem. Hon är en mästare på att fylla rum med oväntade och till synes lätt ”vimsiga” inslag. Inslag som verkligen kan få ett rum att lyfta och som ofta dröjer sig kvar i minnet hos den som besökt något av de ställen hon inrett. Men naturligtvis är de där små men ack så viktiga detaljerna inte alls där av en slump. Varje liten skål, vas och bordslampa är ytterst noga utvald för att kännas just så där perfekt naturlig.

På kullarna ovanför Saint-Tropez, med en hänförande utsikt över Medelhavet, hittar vi ett av Stephanie Coutas senaste projekt.

Huset är fullt av färggranna inslag, som matchar de grönskande omgivningarna perfekt.

I hallen dras till exempel våra blickar omedelbart till den spektakulära gröna mattan, men en stor orange blomma i mitten. Köket präglas av en mer dämpad färgskala och i centrum står tre stora marmorblock som fungerar som köksö, matbord och hylla.

Vardagsrummet är ett perfekt exempel på Stephanie Coutas karaktäristiska stil. Hela rummet är fullt av spännande och annorlunda föremål, som tillsammans med det eleganta och nedtonade möblemanget bildar en välkomnande enhet. Vi fastnar särskilt för det eleganta schackbordet och den detaljrika panel i mörkt trä som täcker en av väggarna. Med hjälp av djärva mönsterkombinationer skapas ett djup och en känsla av ombonad värme. Det är omöjligt att inte bli inspirerad av alla de vackra saker som rummet är fullt av.

Artikel från magasinet HOOM.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ferrari SP38

Ferrari SP38

Ferrari fortsätter att bygga så kallade ”one-offs” och nu presenterar de modellen SP38 som är en specialversion inspirerad av F40. I dagarna presenterade Ferrari ett ...