Frillen – ett exklusivt kök från Lidhults

På Lidhults skapar man unika kök- och badrumsinredningar. Med känsla för både hantverk och kvalitet kan de hela tiden uppfylla kundernas önskemål och drömmar.

Frillen blir riktigt vackert i ett stort kök där det finns gott om lådor och förvaring. Det här är ett exklusivt kök som osar av kvalitet och ett gediget hantverk. Den vackra luckan är falsad med kälad innerkant i luckramen. Fläkten, som är från Fjäråskupan, är behandlad i samma färg som köket. Knoppar, ho och blandare är i mässing.

Med den trevliga soffan, som är i samma stil som köket känns det välkomnande för familj och vänner. Undertill finns lådor som kompletterar kökets övriga förvaring. Vitrinskåpen är fanerad ask på insidan, detta gör att skåpen blir ljusare. Benstativet på köksbordet är tillverkat av Lidhults och bordskivan är från Spekva. Tillsammans bildar de en exklusiv enhet som lyfter hemmets hjärta till helt nya nivåer.

Historien om Lidhults började redan 1944 då tre bröder startade Bröderna Jonssons Träindustri tillsammans. Då tillverkade man allt från leksaker till köksinredning, men från 1957 har man varit helt inriktade på kök.

Idag drivs familjeföretaget Lidhults vidare av andra generationen Staffan och Jörgen Jonsson. Nu liksom förr är kvalitet det främsta ledordet och någon massproduktion är det inte tal om. Här designas och produceras inredningar som förverkligar kundens önskemål, vare sig det handlar om en villa, lägenhet, kontor eller stuga. Här vill man skapa kundunika kök. Det innebär att ingenting ligger på lager, att allt tillverkas efter beställning. Behövs det ett specialmått så gör man skåpen efter de måtten. Så om kunden har tre meter i takhöjd så anpassar man skåpen ända upp. De tillverkar även inredningar för badrum och allt inom skåp.

Tillverkningen ligger i Lidhult, i Ljungby kommun, starkt förankrad i det lokala som den varit sedan bröderna Jonsson grundade den. Men sedan dess har Lidhults expanderat och har återförsäljare på tolv orter i Sverige samt i Norge och Finland och i London i Storbritannien.

Med 75 års erfarenhet arbetar Lidhults med en stark och stolt känsla för hantverket och respekt för traditionen, men också med nyfikenhet på det nya. Det är något kvalitetsmedvetna kunder kan lita på, nu och i framtiden.

Läs mer på: www.lidhults.se

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Cheval Blanc Randheli

Vi på HOOM fullständigt älskar att resa till Maldiverna och har under årens lopp hittat några favoritställen som vi gärna återkommer till. Nu kan vi ...