Il Castelletto i Portofino

Idag visar vi vägen till ett majestätiskt slott i vackra Portofino beläget i italienska Ligurien. Slottet – Il Castelletto – är en spektakulär och unik fastighet belägen på toppen av Portofinos fantastiska halvö. Här bor man mycket privat med en oöverträffade 360-graders panoramautsikt över hav och land. Det inkluderar naturligtvis både Portofino och hela Tigulliobukten. Fastigheten har en boyta på cirka 300 kvadratmeter samt 200 kvadratmeter terrass med två torn samt cirka 5.000 kvadratmeter terrasserad och uppvuxen trädgård. Detta hem har nyligen renoverats.

Spectacular and unique historic castle set on the top of the Portofino promontory.

Ligurien är en region i nordvästra Italien som är omsluten av höga bergskedjor, som Alperna i norr och Apenninerna i öst. Samtidigt sträcker sig dess kustlinje längs Medelhavet, vilket ger en imponerande kombination av berg och hav. Denna geografiska mångfald skapar enastående miljöer, som de dramatiska Cinque Terre-klipporna och de vackra skogarna i Portofino. Ligurien har också en lång historia som går tillbaka till romartiden och är rik på kulturella skatter. Städer som Genoa, regionens huvudstad, har en imponerande arkitektonisk skönhet och är kända för sina historiska centrum, palats och kyrkor.

Maten i Ligurien är en annan aspekt som gör regionen speciell. Området är känt för sin färska och enkla medelhavskost, inklusive rätter som pesto, färsk fisk, och olivolja. Det finns också en rik tradition av vinproduktion, särskilt av vita viner som Vermentino och Pigato. De lokala råvarorna och det traditionella köket gör matupplevelsen här till något alldeles extra.

Kontor: Sotheby’s International Realty / Sotheby’s International Realty Italy
Mäklare: Luca D’Angelo / Svensk mäklarkontakt: Anders Elbe, 0739-82 80 02 och anders.e@sothebysrealty.se
Property: FK7LHM

Du hittar fler exklusiva hem och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Vi visar även utvalda objekt i Galleriet i magasinet HOOM samt på Facebook. Sotheby’s International Realty är ett globalt nätverk med över 1.100 kontor i drygt 80 länder. De finns representerade på ett flertal ställen i Sverige.

Vill du visa detta fantastiska hus får någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och HOOM har närmare 270.000 på Instagram (hoommagazine) och 76.000 på Facebook.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva hotell och resorts i vår guide. här hittar du handplockade resmål och lyxresor.

Viceroy Bali

På de lummiga kullarna på Balis sydöstra sida, med en strålande utsikt över den vackra Petanufloden, ligger ett av de mer påkostade ställena vi besökt. ...