Rolex Cosmograph Daytona

Exklusiva lyxklockor i Stockholm. Stort guide med fantastiska mästerverk.

Det här är en favorit med med något år på nacken. Rolex tog då fram tre versioner av Cosmograph Daytona i 18k guld som hade urtavlor i… meteorit. Meteorit är något riktigt spännande då det kommer från en asteroids dunkla inre. Under sin slumpartade färd i rymden har meteoritens kärna långsamt förändrats vilket skapat mycket ovanliga mönster. Tack vare gravitationen, och att den kom in i jordens omloppsbana, blev resultatet en unik del i en redan ikonisk klocka.

Rolex har tillverkat flera framstående klockmodeller och en av deras legendariska klockserier är då Rolex Daytona. Denna kronograf lanserades 1963 men egentligen fanns den redan ett par år tidigare, fast då under ett annat namn. Det var först när Rolex blev Daytona Speedways officiella tidtagare som de bytte namn på kronografen till det nu klassiska Daytona.

The new versions of the Cosmograph Daytona are equipped with calibre 4130, a movement at the forefront of watchmaking technology.

Rolex Daytona kan delas in i tre generationer. Den första består av modellerna från 1963 till 1988. De hade mekaniska urverk som man då drog upp för hand, här ingår Paul Newmans välkända Daytona. Därefter introducerades ett nytt urverk, denna generation hade en automatisk uppvridning. Slutligen har vi de moderna klockorna som lanserades så sent som år 2000, nu med egentillverkade urverk.

Daytona har sedan starten varit ett verktyg för racingförare. Man har därför alltid prioriterat funktion före form utan att kompromissa med design. Kanske är det just detta faktum som gjort den till en favorit bland klockkonnässörer världen över.

Läs mer på: www.rolex.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

De bästa arkitekterna i världen, de lyxigaste hemmen, den mest inspirerande inredningen. Exklusiva hem i Hollywood.

Villa Tanager

Bland kullarna ovanför Hollywood ligger några av världens mest eftertraktade adresser. Vi på HOOM har besökt Tanager Way, där vi tittat på ett unikt hem ...