Rolex GMT-Master II

Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II. En exklusiv klocka, en lyxklocka, framtagen för resenärer.

Rolex presenterade nyligen två versioner av deras Oyster Perpetual GMT-Master II, och markerar återkomsten av 18-karat gult guld till modellen.

Den första är en yellow Rolesor-version, en kombination av oystersteel och gult guld, medan den andra är tillverkad helt i denna ädla metall. Båda har ett flertal gemensamma drag. För det första en tvåfärgad, 24-timmars graduerad monobloc cerachrom bezel-insats i grått – en ny nyans – och svart keramik. På urtavlan är namnet ”GMT-Master II” i en gul färg. Dessa nya versioner är monterade på ett elegant jubilee-armband, utrustade med en oysterlock-lås och easylink-komfortförlängningslänk.

De nya versionerna av GMT-Master II drivs av kaliber 3285, en rörelse i framkant av klockteknologi, vilket möjliggör visning av datum och en extra tidszon i 24-timmarsformat, samt timmar, minuter och sekunder.

Denna fantastiska klocka är designad som ett navigationshjälpmedel för yrkesmänniskor som korsar världen, alltså för erfarna resenärer. Den har en unik och omedelbart igenkännbar design med en tvåvägs roterbar bezel och en 24-timmars graduerad insats, som har gjorts tillgänglig i olika tvåfärgade kombinationer – den nedre halvan symboliserar dagtid och den övre signalerar nattetid – samt i enfärgade versioner.

GMT-Master, en verklig ”tool watch”, utvecklades kontinuerligt för att erbjuda ökad teknisk prestanda. År 1982 presenterade Rolex GMT-Master II, med en rörelse som möjliggjorde att timvisaren kunde ställas in oberoende av de andra visarna.

Läs mer på: www.rolex.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva sängkläder för det exklusiva sovrummet. Perfekt om du vill ha ett lyxigt sovrum.

Artemis by Schlossberg

Exklusiva Schlossberg är numera legender inom sängkläder. Med sin bas i Schweiz, och med en tradition av att väva de finaste tygerna i bomullssatin och ...