The Datai Langkawi

På den malaysiska ön Langkawi finns ett hotell utöver det vanliga. Det är inte ofta man hittar modernitet och orörd natur i perfekt harmoni, men The Datai har verkligen lyckats hitta den.

Inbäddad i lummig regnskog går det fort att känna sig hemmastadd och riktigt avkopplad i den här tropiska oasen, som precis öppnat igen efter en tids omfattande renovering och uppdatering. Vindlande stigar genom djungeln binder samman villorna och den privata sandstranden där vi blickar ut över Andamansjöns azurblåa vatten. Varje dag ser vi nya färgglada fåglar på vår promenad dit.

Att lata sig vid den upphöjda poolen bland trädtopparna blir extra skönt efter en 18-håls golfrunda på Datais egen mästerskapsbana och det behagliga klimatet är perfekt för tennis. Träningsvärken tas om hand på hotellets prisbelönta spa. Här finns massor av behandlingar, men balinesisk och ayurvedisk massage bli direkt våra favoriter.

Då och då dyker ett gäng apor upp för att titta på när vi blir kungligt ompysslade.

Vi unnar oss sena luncher och långa middagar på den upphöjda paviljongrestaurangen, byggd direkt på trädstammarna. Här kan man njuta av autentiskt thailändskt kök och aldrig har en tom yum smakat godare än till den spektakulära utsikten över vår halvmåneformade bukt. Fram på småtimmarna sippar vi på champagne-cocktails från den eleganta baren i lobbyn, ackompanjerade av piano och skogens alla ljud.

Vår poolsvit har samma grace som ett asiatiskt tempel. Badrummet är gigantiskt och sovrummet sparsmakat men vackert med sin låga säng, trägolv och sina enorma speglar. Men allra bäst är den härliga terrassen och vår privata trädgård. I den tropiska prakten följer vi solens förtrollande nedgång, ackompanjerad av de tropiska syrsornas säregna symfoni.

Även om sängarna är så sköna att man aldrig vill kliva upp ur de svala vita lakanen, så handlar Datai inte bara om lyx utan mer om den fantastiska miljön.

Resans höjdpunkt blir naturvandringarna med Irshad, den åretruntboende naturfantasten och djungelguiden. Han pekar ut de brungråa makakerna, kungsfiskare, vildsvin och olika träd med elegansen hos en skådespelare som studerat med Darwin. Till detta hänförande gömställe i naturens innersta hjärta, vill vi återvända så fort vi kan.

Fakta om The Datai Langkawi
Land: Malaysia
Plats: ön Langkawi
Tema: tropiskt, strandnära, resort
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om  du vill boka en resa till Malaysia framöver, eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.thedatai.com

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Denna fantastiska och mycket exklusiva fastighet ligger på Cap d'Antibes, perfekt placerad mellan det legendariska och exklusiva hotellet Cap-Eden-Roc och Port de l'Olivette. Ett exklusivt drömboende på Rivieran.

Villa Cap d’Antibes

Denna fantastiska och mycket exklusiva fastighet ligger på Cap d’Antibes, perfekt placerad mellan det legendariska hotellet Cap-Eden-Roc och Port de l’Olivette. Här bor du med ...