Baros

Vi på HOOM har genom åren besökt ett stort antal fantastiska platser och det är otroligt svårt att rangordna dem. Men frågan är om ön Baros i Maldiverna inte hamnar i topp. Det är nämligen definitivt ett av de bästa ställen vi någonsin varit på.

Efter att ha rest över halva jordklotet och äntligen kommit fram till Baros så möts vi av ett nästan magiskt lugn. Eftersom ön är privat finns här inget som stör och vi njuter av den blygsamma vindens stillsamma sus och vattnets diskreta kluckande. Det känns faktiskt som om vi klivit rakt in i ett vykort, så vacker är miljön.

Efter en uppfriskande välkomstdrink blir vi visade till vår underbara villa, uppförd på pålar ovanför den gnistrande lagunen. Den sagolika utsikten, terrassen och den privata poolen känns direkt otroligt välkomnande. Nere i vattnet kan vi se den fantastiska undervattensvärlden och från uteplatsen kan vi när som helst ta ett uppfriskande dopp i det varma havet.

Det är verkligen inte konstigt att Baros häromåret vann pris som världens mest romantiska resort. För par är det nämligen svårt att komma till ett bättre resmål. Här kan man tillsammans avnjuta en champagnefrukost på en liten ö med egen butler, ta underbara spa-behandlingar och gå på yoga med en mästare. Den senare tar plats på en plattform en bit ut på havet och är en sällsam och fridfull upplevelse som vi sent ska glömma.

En annan romantisk höjdare är fisketuren, där vi tar med oss vår fångst tillbaka till ön och får den tillagad av Baros kockar. Att äta sin egenfångade, nygrillade fisk i solnedgången är en makalös avslutning på dagen. Och även när vi inte fiskar upp maten själva bjuder öns restauranger på fantastiskt välsmakande mat, som utan problem kan konkurrera med alla våra favoritrestauranger runtom i världen.

Baros är en liten ö som ligger vid en närmast magisk blå lagun, omringad av ett korallrev som är fullt av ett fascinerande marint liv.

Tillsammans med en marinbiolog får vi en kunnig och lättsam guidning om revets fängslande värld. Även den som inte är dykentusiast bör åtminstone ta en snorkeltur och beundra det vackra skådespel som pågår under ytan. När man ser det förstår man verkligen varför den motorburna båttrafiken hålls till ett minimum.

I slutet av resan provar vi också på att bo i en villa på stranden När vi inte vill bada i det turkosskimrande havet har vi både egen pool och bubbelbad på terrassen. Och inne i huset är inredningen och all utrustning av allra högsta klass. Varenda detalj är noga utvald för att skapa den ultimata komforten och det är tydligt att ingen möda sparats i strävan att få oss att trivas.

Att äta middag i solnedgången ombord på en dhoni, den traditionella maldiviska segelbåten, blir ett minne för livet. Att åka härifrån är däremot mindre roligt, men vi får trösta oss med att vi redan har börjat planera vår nästa resa hit.

Fakta om Baros
Land: Maldiverna
Plats: ön Baros, North Male Atoll
Tema: resort, tropiskt, strandnära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om  du vill veta mer om Baros eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår samarbetspartner.

Läs mer på: www.baros.com

Mer om utvalda resmål på Instagram (hoommagazine). Du får gärna dela det här inlägget med dina vänner.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Villa Frösö från Trivselhus. Exklusiva hus och fritidshus när du ska bygga nytt.

Villa Frösö från Trivselhus

Susanne växte upp i Västervik och har alltid längtat efter ett fritidshus vid havet. Hon jobbar och reser mycket och ville ha en plats där ...