Mirazur – en av världens bästa restauranger

Mirazur - världens bästa restaurang just nu enligt World’s Best 50. Här hittar du handplockade restauranger och mästerkockar.

Vi på HOOM älskar fransk och italiensk mat. Så det är kanske inte så konstigt att en restaurang som kombinerar de båda köken faller oss alldeles ypperligt i smaken. På Mirazur njuter vi av nyskapande smaksymfonier, som kombinerar det bästa av två världar. Och enligt World’s Best 50 så var den allra bäst 2019.

Alldeles vid Frankrikes gräns mot Italien ligger Menton, en semesterort som kanske hamnat lite i skuggan av den franska Rivierans mer kända städer. Men på senare tid har alltfler resenärer stannat till i det slumrande lilla samhället. Eller rentav haft det som huvuddestination. Och förklaringen till det är enkel – här finns en av Europas allra bästa restauranger just nu.

På Mirazur serverar kocken Mauro Colagreco rätter som lånar lika mycket från det franska köket som det italienska, kryddade med inspiration från hans argentinska rötter. Råvarorna kommer från de egna små odlingarna, små lokala leverantörer och sist men inte minst: marknaderna i Ventimiglia. Bara någon kilometer bort, över gränsen och in i Italien, förser den Mauros krog med nyplockade grönsaker och purfärska läckerheter från havet.

Ostron, anjovis och generösa mängder kaviar är några av de delikatesser som allt som oftast återfinns på den ständigt växlande menyn. Men även grönsaker och frukter får spela huvudroller, till exempel Mentons berömda citroner som präglar flera av rätterna. Mycket av det som serveras känns som moderna klassiker och det skulle inte förvåna oss om några av dem snart sprids även till restauranger på våra breddgrader.

Mauro Colagrecos minutiösa nogsamhet med råvaror och hans oförtröttliga experimentlusta har gjort att Mirazur blivit ett namn på många finsmakares läppar.

Guide Michelin har förärat krogen med tre stjärnor, men än mer betydelsefullt är kanske att den rankades allra högst 2019 på den prestigefyllda restauranglistan World’s Best.

Mirazur
Hitta dit: 30 Avenue Aristide Briand i Menton, Frankrike
Boka bord:
+33 4 92 41 86 86
Läs mer: www.mirazur.fr

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

LUX Belle Mare – ett femstjärnigt hotell i Mauritius. Med HOOM hittar du både lyxhotell och exklusiva resorts i världens alla hörn. Vår reseguide visar vägen till handplockade pärlor. Exkluisva resor när de är som allra bäst.

LUX Belle Mare

Alla förtjänar en paus då och då. Att släppa vardagens bekymmer och bara bli ompysslad. Vi kan inte tänka  oss en bättre plats för en ...