Virgilio Martinez

0

En av världens kanske mest intressanta kockar just nu är peruanen Virgilio Martinez. Hans krog i Lima, Central, har utsetts till en av de bästa i hela Latinamerika. Och hans relativt nyöppnade restaurang i London har belönats med en stjärna i Guide Michelin.

Virgilio äter alla måltider stående. Inte för att han på något sätt tycker att maten smakar bättre så – han har helt enkelt aldrig tid att sätta sig ner. Och det är inte så konstigt. Den peruanske mästerkocken driver numera krogar i både Lima, Cuzco och London, vilket i princip innebär att något av köken han är ytterst ansvarig för nästan alltid är öppet. Så sover också Virgilio Martinez endast fyra timmar per natt – och mer verkar han faktiskt inte behöva. För trots en stressig tillvaro utstrålar han ett lugn som kanske vanligtvis inte förknippas med kockar i världsklass.

Kanske är Virgilio Martinez hälsosamma vanor – han praktiserar yoga och äter mycket sallad – en förklaring till hur han orkar med det höga tempot. Men troligen är den största anledningen helt enkelt hans enorma kärlek till mat, allra helst nyskapande sådan. Virgilio Martinez reser ofta genom Anderna på jakt efter ingredienser som inspirerar honom. Och han hittar dem både i dalarnas djupa djungler och på de höga topparna där få växter klarar av att leva. Resultatet av hans sökande är unika smakkombinationer som har gjort honom till en av Latinamerikas mest hyllade kockar. Det är bara att titta på bilderna så förstår du.

Adress: Calle Santa Isabel 376 Miraflores, Lima, Peru

Boka bord: +511 242 8515

Läs mer på: www.centralrestaurante.com.pe

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar