Innovativa nyheter från Gaggenau

Gaggenaus nya kombiångugnar i serie 400 och 200 är perfekta den som vill skapa kulinarisk konst i sitt egna kök. Lyxigt och proffsigt.

Se hit alla matlagningsentusiaster för nu presenterar Gaggenau de nya – och helt fantastiska – kombiångugnarna i 400- och 200-serien.

Alla vet att Gaggenau, det tyska lyxvarumärket för professionella hushållsapparater, hela tiden flyttar fram positionerna för vad som är möjligt i ett kök. Gaggenau var också den första aktören som lanserade kombiångugnen för privata kök, vilket även gav amatörkockar möjligheten att ånga, bräsera, baka, koka, grilla och gratinera i en och samma produkt – metoder som fram till dess endast användes i professionella kök. 15 år senare lanserade Gaggenau en ny banbrytande innovation: ett helautomatiskt rengöringssystem, vilket gjorde att man nu inte längre behövde rengöra ugnen manuellt.

I tillägg till ugnarna med fast vattenanslutning, lanserar nu Gaggenau också en helautomatisk rengöringsfunktion för tankmodellerna i 400-serien samt för ugnarna med fast vattenanslutning i 200-serien. Genom att använda en rengöringspatron kan man enkelt avkalka ugnen och avlägsna all kraftig nedsmutsning från insidan av ugnsrummet. Det innovativa rengöringssystemet rengör hela ugnen effektivare än någonsin och får den att se skinande ren ut efter mindre än fyra timmar.

I och med införandet av en fast anslutning till vatten och avlopp på kombiångugnar i 200-serien har båda serierna nu både alternativ för fast vattenanslutning och vattentank. Tack vare vattenanslutning är ugnarna mycket lätta att använda och maten kan tillredas utan bekymmer. I båda serierna har ugnarna en ständig tillgång till färskt vatten – värdefullt när man lagar mat under långa tidsperioder med ugnarnas sous-videfunktion. Kombiångugnarna med vattentankar är smidiga och bekväma – tankarna är lättare att komma åt och är utrustade med smarta sensorer som indikerar vad som måste genomföras, till exempel om tillströmningen av vatten är för låg eller om avloppsvattentanken behöver tömmas. De nya kombiångugnarna kan även användas tillsammans med Gaggenaus vakuumlåda, vilket gör det enkelt att tillaga sous-viderätter med utmärkta resultat.

Tack vare multi-stektermometern, som ingår i både 400- och 200-serien, kan du tillaga alla recept intill perfektion.

Med stektermometern får du en exakt temperaturavläsning, med en varians av en enda grad. Sonden har tre temperatursensorer och mäter kontinuerligt upp den beräknade tillagningstiden baserat på sensoravläsningarna, vilket säkerställer att du får bästa möjliga resultat vid varje användningstillfälle.

Ugnsrummet i de nya kombiångugnarna har utökats till en kapacitet på 50 liter, vilket innebär att ugnen kan fyllas på över hela bredden så att amatörkockar får obegränsad flexibilitet och mer utrymme för sina kulinariska mästerverk. Den ökade storleken ger nästan obegränsade valmöjligheter för de rätter och ingredienser som ryms i ugnen, vilket gör matlagningen bättre än någonsin.

Kombiångugnarna i 200-serien har nu utrustats med en heltäckande grill som är intäckt i keramiskt glas, precis som ugnarna i 400-serien, vilket gör produkten estetiskt vacker och gör att ugnsrummet är snyggt och minimalistiskt. Ugnen är även utrustad med ett bländningsfritt, stämningsfullt belysningssystem genom osynliga lysdioder som lyser mot den invändiga bakväggen och visar upp de vackra maträtterna.

Den senaste generationen av Gaggenaus kombiångugnar har en ikonisk design och funktionalitet, och erbjuder oöverträffad flexibilitet och användarvänlighet som inspirerar amatörkockar att bemästra skönheten i matlagning med ånga.

Peter Goetz, direktör för Global Brand Gaggenau, säger: ”Två decennier av kontinuerlig förbättring och innovation har gjort att vi har kunnat ta fram de nya kombiångugnarna i 400- och 200-serien. Vår tekniska expertis har gjort det möjligt för oss att tillverka en produkt som ger perfekta tillagningsresultat utan begränsningar samtidigt som den ger ett vackert estetiskt intryck i köket. Vi anser att möjligheten att kunna laga mat som ett proffs är ett uttryck för lyx som alla matintresserade vill ha. Som ledare inom innovation ser vi fram emot att fortsätta i rollen som pionjärer inom både matlagningsteknik med ånga och tillredningen av hälsosamma maträtter.”

Alla Gaggenaus nya kombiångugnar är utrustade med Home Connect, vilket gör att amatörkocken kan kontrollera sin apparat online och därmed få ökad frihet.

Med Home Connect i kombiångugnarna säkerställer man att ugnen alltid utgör hjärtat i det allt mer digitala hemmet.

En resurs som varit med och utvecklat denna ugn är mästerkocken Marc Haeberlin. Han innehar tre stjärnor i Guide Michelin och huserar i Strasbourg, nära Gaggenaus fabrik och Brand Centre i Lipsheim.

Fakta: Gaggenau är en tillverkare av högkvalitativa hushållsapparater och en erkänd ledande innovatör inom design och teknologi “Made in Germany”. Företaget, med historia helt tillbaka till 1683, har revolutionerat det privata köket med sina internationellt hyllade produkter. Gaggenaus framgång vilar på teknologisk innovation och ett tydligt designspråk kombinerat med hög funktionalitet.

Läs mer på: www.gaggenau.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Coral Estate 806

Curaçao är en ö i Västindien som ligger ca 70 km norr om Venezuela i sydliga delen av Karibiska havet, mellan Aruba och Bonaire. På ...