Klassiker från Multiform

Välkommen att titta in i ett handsnickrat och tidlöst kök som är tänkt att användas i generationer. Här berättar vi historien bakom designklassikern Form 1 från Multiform.

Multiform är mest kända är de för sina ikoniska kök Form 1, som numera betraktas som en dansk designklassiker. Historien om Multiform och Form 1 började 1982 när designern Carsten Michelsen tillverkade sitt första kök i en liten snickerifabrik på en bakgård i hjärtat av Århus. Carsten Michelsen tyckte – och tycker – mycket om att laga mat till familjen, och det var här han hittade sin inspiration till Form 1. Han upplevde att dåtidens kök saknade utvecklingspotential och kvalitet. Själv var Michelsen uppvuxen i en släkt med stolta hantverksmästare från Jylland. Dessa har i generationer byggt kyrkor, hus och gjort möbler som var avsedda att hålla i generationer. Därför har kravet på att ett kök ska vara funktionellt och vackert även efter många års användning varit Carsten Michelsens mål ända sedan Form 1 designades.

Michelsens förebild var danska möbelklassiker från 1950-talet, som känns relevanta år efter år.

Det var med dessa i bakhuvudet han 1982 ställde sig och skapade det stilrena Form 1-köket, som framförallt känns igen på de långsmala och horisontella linjerna. Dessa designerkök finns idag i en lång rad exklusiva träslag och material. Designen passar sig också väl för hall, bad- och garderobsinredning.

Multiform-grundarens passion för vackert trä och stolt hantverk syns också i trälådorna. Det slitstarka lönnträet som används till lådorna kommer från skogar i Östeuropa och sågas upp på ett familjeägt sågverk i Österrike. I Multiforms snickeri i Kibæk skapar sedan snickarna lådorna för hand och anpassar lådfacken efter beställarnas önskemål. Resultatet är ett kök som är lika hållbart och vackert utifrån och in. Ett kök att laga mat i.

Läs mer på: www.multiform.dk

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Riva 50METRI. Du hittar fler yachts och stora båtar på vår sajt.

Riva 50METRI

Med nya Riva 50METRI förvandlas Carlo Rivas dröm till verklighet. Redan under 60- och 70-talet, när den berömda Caravelle- och Atlantic-serien lanserades, ville han bryta ...