Carla Ridge

0

Med en fantastisk utsikt och ett ostört läge är Carla Ridge ett av Trousdales kanske allra mest eftertraktade hus. Här har ingen detalj lämnats åt slumpen. Följ med oss in i en makalös värld av spännande och glamorös design.

Carla Ridge är inte vilket hus som helst. Med en boendeyta på närmare 900 kvadratmeter finns det minst sagt gott om plats. Här ryms bland annat sex sovrum, åtta badrum, en biosalong, cigarrlounge och ångbastu. Men trots det grandiosa anslaget lyckas huset ändå utstråla en hemtrevlig känsla, mycket tack vare den enorma omsorg som lagts på alla detaljer.

Huset är beläget i det prestigefyllda grannskapet Trousdale, där det råder ytterst strikta regler för den som vill bygga nytt. De berömda kullarna får nämligen inte förändras, vilket ställer stora krav på de arkitekter som ritar byggnader där. För McClean Design, arkitektkontoret bakom Carla Ridge, innebar det en stor utmaning att skapa en undervåning som kändes ljus och öppen. Lösningen blev en iögonfallande ljusbrunn, som tillåter dagsljuset att flöda och sprida sig till varje vrå.

Den innovativa ljusbrunnen är bara en av många nyskapande och vackra inslag som präglar hemmet. Den eleganta entrén omges av vatten, som strömmar ner för en stor glasruta och skapar ett dramatiskt vattenfall.

Det stillsamma ljudet av porlande vatten välkomnar besökaren och när grindarna stängts känns det nästan som att befinna sig i en annan värld.

Ett hus i anslutning till Beverly Hills måste naturligtvis ha en riktigt stor pool och på Carla Ridge är den som sig bör av det mer spektakulära slaget. Omgiven av en enorm terrass har den en milsvid, obruten utsikt över omgivningarna. Därifrån kan vi bara konstatera att det här antagligen är ett av de mest majestätiska hem vi någonsin besökt.

Text: Mats Eriksson  Foto: Jim Bartsch

Det här är en artikel som publicerats i magasinet HOOM. Dela gärna i sociala flöden. Du hittar vår sociala medier på Instagram (hoommagazine), Facebook (HOOM) och Linkedin (HOOM AB).

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Trivselhus

Det är alltid roligt när man hittar boenden som har det där lilla extra på hemmaplan. Idag tar vi en närmare titt på en läcker ...