Panerai – Radiomir

0

Alltsedan starten 1860 har Panerai tillhört världens mest prestigefyllda klockmärken. Genom åren har de bidragit med mängder av nya innovationer, samtidigt som de värnat om sin egen stolta tradition. Nu har man återintroducerat en av sina mest älskade klassiker.

I den pittoreska lilla schweiziska staden Neuchâtel känns det ironiskt nog ibland som att tiden står still. Ironiskt – därför att det är just i denna stad som många av världens mest tekniskt avancerade klockor tillverkas. I Neuchâtel finns både den äldsta och mest framåtskridande urmakartraditionen i hela Schweiz. Och det är också här som det legendariska klockmärket Panerai har sin egen fabrik, varifrån de i över hundrafemtio år levererat urverk som fått det att vattnas i munnen på klockentusiaster världen över.

Runt 1940 utvecklade Panerai en ny produkt som kom att bli smått mytomspunnen – en klocka som fick namnet Radiomir. En rad tekniska innovationer gjorde den populär bland den tidens högt uppsatta militärer, inte minst tack vare den på den tiden banbrytande självlysande urtavlan. Efter att i decennier varit ett eftertraktat och sällsynt samlarobjekt är det nu äntligen dags för Radiomir att återlanseras i Panerais ”Historic Collection”.

Läs mer på: www.panerai.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Hospes Palacio del Bailio. Vi presenterar exklusiva spanläggningar med fokus på hälsa och wellness.

Hospes Palacio del Bailio

Här bor du i ett pampigt 1500-talsslott i hjärtat av Córdobas gamla stadskärna. Hotellet, som ligger i Andalusien, erbjuder underbara miljöer där man förenar gammalt ...