Ferrari 812 Superfast

Ferrari fortsätter att skämma bort oss med nya modeller. Det senaste året har varit exceptionellt för alla som uppskattar Enzos legendariska hingstar. Efter GTC4Lusso, 458 MM Speciale, LaFerrari Spider, GTC4Lusso T, 488 Challenge och J50, så är det nu dags för Ferrari 812 Superfast.

Från Ferrari hör vi att 812 Superfast är den starkaste och snabbaste modellen i det legendariska varumärkets historia. Den nya modellen har en V12:a på 6,5 liter, med hela 800 hästkrafter. Motorns prestandahöjning sägs vara hämtad från teknik som används i motorerna i Formel 1. Resan med 812 Superfast går från 0-100 km/h på 2,9 sekunder. Alltså under 3 sekunder! Enligt Ferrari ska toppfarten vara över 340 km/h. 812 Superfast har naturligtvis det senaste i teknikväg, exempelvis version 5.0 av Slide Slip Control-systemet (SSC) som ska göra bilen mer lättkontrollerad på vägen. Dessutom är det första Ferrari-modellen att ha Virtual Short Wheelbase (PCV) á la version 2.0. Den nya programvaran ska förkorta responstiderna och göra färden ännu smidigare.

Tack Enzo Ferrari, du är inte glömd. Men saknad.

Läs mer på: www.ferrari.com och www.autoropa.se

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Seamaster Diver 300m Co-Axial Chronograph 44mm. Här hittar du ett stort antal exklusiva klockor och lyxklockor.

Omega Seamaster Diver 300m

Omega Seamaster introducerades redan 1948 och är en av deras populäraste modeller. De kraftfulla och tåliga dykaruren passar både på kontoret och när man är ...