Ferrari 488 GTB

0

Nya Ferrari 488 GTB är en modern efterföljare till klassikern 308 GTB men också till 458-serien som snart är ett minne blott.

Formgivarna har lagt mycket fokus på aerodynamiken då man skapat nya 488 GTB. Det ser man till exempel på den dubbla frontspoilern (syns tydligast från sidan) och de två vertikala ribborna i fronten, som är till för att leda luftströmmarna nedåt. Motorn i 488 GTB är på 3,9 liter och är en V8 försedd med turbo, med andra ord samma konfiguration som i California T. Resan från 0-100 km/h går på 3,0 sekunder och 0-200 km/h på 8,3 sekunder. Faktiskt är bara flaggskeppet LaFerrari vassare. Den stegrande hingsten från Maranello har motorn kopplad till en sjustegad dubbelkopplingslåda och toppfarten för 488 GTB uppges vara över 330 km/h.

Ferrari 488 GTB hade världspremiär på bilsalongen i Genève tidigare i år.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Exklusiva lyxbilar och sportbilar. Om du letar efter en exklusiv bil, en lyxbil, så hittar du dem i vår guide.

Koenigsegg Gemera HV8

Koenigseggs senaste modell – laddhybriden Gemera HV8 – presenterades häromdagen i ett andra utförande där trecylindriga bensinmotorn ersätts med en V8 som gör att drivlinan ...