Ållonö Slott

0

Vackra Ållonö Slott ligger perfekt beläget i en parkliknande trädgård med utsikt över Bråvikens vatten. Slottet har beskrivits som ett av Sveriges bäst bevarade barockslott och ligger med ett lugnt och avskilt läge på Vikbolandet utanför Norrköping. Byggnaden är fylld av historiska och spännande detaljer och har många bevarade kakelugnar och vackra öppna spisar med spiselkransar i både sten och trä. Här finns öppna gräsytor, alléer av höga träd samt vackra planteringar. Ja, det blir inte så mycket bättre.

Rent historiskt så sägs Johan Molteke ha varit dess förste ägare, han sålde vidare kring år 1383. Slottet har även huserat familjer som t ex Griphuvud, Oxenstierna, Banér och Hamilton. Fastigheten har anor från 1500-talet men uppfördes ca 1670-75 av riksrådet friherre Gustaf Kurck efter ritningar av Nicodemus Tessin d.ä. (källarvåningen tros vara från 1584). Slottet brann 1719, byggdes senare upp igen 1740, och renoverades till nuvarande utseende runt 1905 av Carl Gustaf Flach och hans hustru Pauline Bancroft efter skisser från 1690-talet.

Priset? 40.000.000 kr/bud

Läs mer på: www.skeppsholmen.se
Mäklare: Lisa Svanlund Barkestam

Ni hittar fler objekt och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Vi visar även utvalda objekt i Galleriet i magasinet HOOM samt på Facebook. Om ni har frågor om den här fantastiska fastigheten så kan ni kontakta mäklaren direkt.

Vill du visa detta fantastiska slott får någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och närmare 75.000 följare på Facebook. Vi vill helt enkelt inspirera så många livsnjutare som möjligt. Det här stället är verkligen #hoomish.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar