Bentley Flying Spur Hybrid

Bentley fortsätter att ta mark som världens mest hållbara lyxbilmärke. Med nya Flying Spur lanserar man en exklusiv laddhybrid som tar företaget till nästa steg mot elektrifiering. Målet är att man 2030 enbart ska ha rena elbilar i fordonsflottan.

Vi är nu inne på tredje generationens Flying Spur och den nya bilen blir företagets miljövänligaste bil någonsin. Här har du en 2,9-liters V6-bensinmotor med en elmotor på 136 hästkrafter. Detta ger en gemensam effekt på 544 hästkrafter och 750 newtonmeter i vrid, vilket är närmare hundra hästar fler än vad som sitter i Bentayga-hybriden.

Elmotorn drivs av ett litiumjonbatteri med en kapacitet på 18 kWh och kan laddas fullt på två och en halv timme.

Resan från noll till 100 km/h ska gå på 4,3 sekunder och toppfarten vara 285 km/h. Flying Spur laddhybrid klarar av att köra över 80 mil fulltankad och fyra mil på ren eldrift. Tre nya körlägen har adderats: EV Drive, Hybrid Mode och Hold Mode där föraren kan kontrollera och justera elanvändningen under körning.

Bentley Flying Spur laddhybrid kommer med sju standardfärger, därefter kan kunder specialbeställa och då välja bland ytterligare ett 60-tal färger. Flying Spur kommer, precis som alla andra modeller, att tillverkas i Crewe, England.

Bentley har världens första klimatneutrala fabrik för lyxbilstillverkning.

För den som vill avnjuta den här bilen, och andra modeller från Bentley, så rekommenderas ett besök i deras nya och fantastiska showroom på Sveavägen 167 i Stockholm.

Läs mer här: stockholm.bentleymotors.com de finns även på Instagram (bentley_stockholm)

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Porsche Cayenne E-Hybrid Stockholm Edition

Porsche Cayenne E-Hybrid Stockholm Edition

Ta del av Porsches erfarenhet inom motorsport, hybridteknik och adrenalin. Porsche Cayenne E-Hybrid Stockholm Edition och Porsche Cayenne E-Hybrid Coupé Stockholm Edition är två exklusiva ...