Villa Frösö från Trivselhus

Susanne växte upp i Västervik och har alltid längtat efter ett fritidshus vid havet. Hon jobbar och reser mycket och ville ha en plats där det är vilsamt att bara vara och enkelt att ta emot gäster. Nu står det moderna ladhuset Villa Frösö på en klippa och väntar på henne, familjen och alla vänner.

 En inställd resa kan vara starten på en annan resa. När Susanne och hennes son fastnade på en flygplats i två dygn och såg drömresan frysa inne bestämde sig Susanne för att förverkliga en annan dröm: att bygga ett hus vid havet.

Det här huset är faktiskt en barndomsdröm, jag har mina föräldrar kvar i Västervik och har tillbringat mycket tid här genom åren. Längtan efter att bygga något eget har alltid funnits med mig.

En av utmaningarna var att hitta den rätta platsen. Tomten Susanne fann efter flera års sökande ligger på en klippa vid Gamlebyviken, cirka 7–8 kilometer utanför Västervik. Hit kom hon första gången tillsammans med familjen och alla föll för platsen.

Då fanns en liten och äldre stuga på tomten och ett alternativ hade förstås varit att renovera och bygga ut den. Men hon ville kunna vara här året runt, så när vattnet hade frusit några gånger i den gamla stugan insåg hon att ett nytt hus var det bästa alternativet då hon inte ville kompromissa med mina drömmar.

Fördelen med att jag hade letat efter den perfekta platsen så länge var att jag visste vad jag ville ha.

Önskemålet var att huset skulle vara en skön plats att landa på i en hektisk vardag. En rofylld och vacker miljö för att ladda batterierna, som också känns välkomnande och gör det enkelt att ha familj och vänner på besök. Därför stod till exempel dubbla badrum och gästrum på listan.

Det var några olika turer fram och tillbaka med husmodeller, men till sist valde jag Villa Frösö som jag tycker speglar platsen och mötet mellan skog och hav på ett fint sätt.

Nu när huset är klart känner hon också att det inte bara passar omgivningen och omständigheterna utan också hennes person. Att det verkligen känns som att det är hennes hus.

Ryggåstakets generösa höjd och glasdörrarna som öppnar upp ut mot altanen med en trappa ner till havet gör att husets hjärta med kök och vardagsrum får vackert ljus och en fantastisk rymd. I köksdelen har Susanne också kompletterat med ett takfönster och i vardagsrummet kamin för att förstärka atmosfären ytterligare.

Hon älskar att vara i det här rummet, med känslan av att gränsen mellan ute och inne suddas ut och att ha de här öppna sociala ytorna ut mot himlen, naturen och havet. Samtidigt som de privata delarna är placerade avskilda från varandra, så att känslan blir att de två gästrummen ligger lite som i egen del av huset.

Och det är inte bara från vardagsrummet som havet gör sig påmint, Susanne berättar också att hon kan ligga i sin säng i sovrummet och se ut mot vattnet. Eftersom huset är byggt på en klippa krävde placeringen både extra tankemöda och praktiskt jobb för att läget skulle utnyttjas så bra möjligt.

Därför kan jag inte välja favoritplats i huset – det är helheten som jag älskar.

Hon tycker att man alltid ska ta sig tid att tänka ordentligt på hur huset placeras på tomten och hur det samspelar med omgivningen. Susanne tycker också att den positiva upplevelsen blir så mycket starkare om plats och byggnad hänger ihop som en enhet.

Tänk på detta: Trivselhus totalentreprenad är en totallösning som innebär att de tar det praktiska och juridiska helhetsansvaret för att bygga ditt hus. Det frigör din tid och garanterar fast pris, enligt kända förutsättningar, överenskommelser och avtal. Det skapar trygghet från start till mål, eller inflyttningsklart på riktigt. Trivselhus vann dessutom pris som årets nollfelsaktör under förra året. Utmärkelsen delas ut till det husföretag som är bäst på att bygga hus som vid slutbesiktning levereras utan fel.

Läs mer om detta och andra livsverk på: www.trivselhus.se och www.facebook.com/trivselhussverige/ samt på Instagram (trivselhus).

 

 

 

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Tibbo är en exklusiv utemöbel. Exklusiva utemöbler som passar i trädgården och runt poolen i vår trädgårdsguide.

The Tibbo Collection by Dedon

Med hållbarhet och tidlös form i fokus skapade formgivarna Edward Barber och Jay Osgerby den vackra kollektionen Tibbo för Dedon. De framgångsrika brittiska formgivarna, Edward ...