Ferrari Monza SP1 & SP2

Ferrari har låtit sig inspireras av sina legendariska och ikoniska tävlingsbilar. Det har resulterat i två nya och exklusiva retromodeller, Monza SP1 ”Monoposto” och Monza SP2 ”Biposto”, båda baserade på 812 Superfast.

I dagarna släpptes två nya modeller i hemstaden Maranello. De båda modellerna är de första i en helt ny serie retrobilar från Ferrari som går under det relativt självklara namnet Icona. De två första Icona-modellerna heter Monza SP1, som är ensitsig (Monoposto), och Monza SP2, tvåsitsig (Biposto). Båda bilarna är nästan helt byggda i kolfiber för att få både låg vikt och hög vridstyvhet. Och det lär behövas när man läser att motorn i dessa är en V12:a på hela 6,5 liter och 810 hästkrafter. De gör 0-100 km/h på 2,9 sekunder, 0-200 km/h på 7,9 sekunder och ska enligt Ferrari ha en toppfart på över 300 km/h.

Totalt kommer färre än 500 exemplar av Monza SP1 och Monza SP2 kommer tillverkas. För alla hugade spekulanter är dessvärre alla exemplar redan bokade.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

På HOOM hittar du alltid den bästa arkitekturen skapad av de främsta arkitekterna. Vi visar vägen till inspirerande hem som har det där lilla extra.

Cape Villa

Att bygga om istället för att bygga nytt blir allt vanligare, i takt med att fler och fler inser vikten av att inte slösa med ...