Ferrari Monza SP1 & SP2

Ferrari har låtit sig inspireras av sina legendariska och ikoniska tävlingsbilar. Det har resulterat i två nya och exklusiva retromodeller, Monza SP1 ”Monoposto” och Monza SP2 ”Biposto”, båda baserade på 812 Superfast.

I dagarna släpptes två nya modeller i hemstaden Maranello. De båda modellerna är de första i en helt ny serie retrobilar från Ferrari som går under det relativt självklara namnet Icona. De två första Icona-modellerna heter Monza SP1, som är ensitsig (Monoposto), och Monza SP2, tvåsitsig (Biposto). Båda bilarna är nästan helt byggda i kolfiber för att få både låg vikt och hög vridstyvhet. Och det lär behövas när man läser att motorn i dessa är en V12:a på hela 6,5 liter och 810 hästkrafter. De gör 0-100 km/h på 2,9 sekunder, 0-200 km/h på 7,9 sekunder och ska enligt Ferrari ha en toppfart på över 300 km/h.

Totalt kommer färre än 500 exemplar av Monza SP1 och Monza SP2 kommer tillverkas. För alla hugade spekulanter är dessvärre alla exemplar redan bokade.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Gaggenau har smarta produkter för exklusiva kök.

Ny induktionshäll från Gaggenau

Gaggenau presenterar den nya flex-induktionshällen med inbyggd ventilation i serie 200. För sin funktionella, effektiva och stilrena design har hällen tilldelats iF design award 2020. ...