Porsche Macan GTS i Stockholm

Den nya modellen i Porsches kompakta SUV-familj har efternamnet GTS, eller mer specifikt Gran Turismo Sport. Porsche Macan GTS är en bil som kombinerar det sportiga och det sofistikerade på ett nytt sätt. Perfekt för långa resor och samtidigt fantastisk när du har lite extra bråttom – eller om du har ambitionen för en svängom på racingbanan.

En dröm för familjen – och dig som kör
Kanske har Porsche skapat den ultimata sportbilen för dig som vill ha plats för fler och mer. Å ena sidan vill du ju kunna köra sportigt, känna drivet, höra ljudet av motorn… Å andra sidan vill du kunna få med dig både familj, vänner och en eller annan väska. Så, vad har vi framför oss?

Design med noga utvalda detaljer
Låt oss börja med utsidan. Den exteriöra designen har förfinats med en lång rad sportiga detaljer. Stora luftintag fram, detaljer i mattsvart finish och tonade LED-strålkastare visar att det här är en bil med attityd. Interiören fortsätter på inslagen väg: Stilfull känsla, samtidigt som du sitter i GTS-sportstolar som både är eleganta och funktionella. Halkfritt material hjälper dig att sitta kvar i stolen i kurvorna. Hela interiören går i svart och borstad aluminium. En GTS-logotyp på varvräknaren påminner dig om att det här är en alldeles speciell Macan.

Prestanda för den kräsne
När det gäller prestanda är GTS såklart i världsklass. En kraftfull V6 turbo-motor på 2,9 liter ger dig 380 hästar under foten. Med Sport Chrono är du uppe i 100 km/tim på 4,7 sekunder och håller du kvar foten stannar mätaren vid 261 km/tim. Men om 0–100 är viktigt, så glöm för all del inte 100–0… Macan GTS har bra bromsar som standard, med Porsche Surface Coated Brake, som har en yta av volframkarbid, får du optimala förutsättningar att bromsa även om du kör tufft under en längre tid. Vill du levla upp ytterligare investerar du i Porsches keramiska bromsar, Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Har du kört sportbil vet du att det är fantastiskt att gasa, men minst lika kul att trycka riktigt hårt på bromsen.

Adaptiv känsla
Men hur låter den då? En upplevelse i sig. Sportavgasrören får världen att stanna, medan du är på väg till nästa kurva. Hur känns den när du kör? Mjuk eller hård? Kanske ska vi kalla känslan för adaptiv? Porsches fjädringssystem har nämligen fintrimmats för den nya modellen. Redo för bus, och med en knapptryckning så mjuk att du kan bygga korthus ombord (nåja).

Porsche Macan GTS erbjuder en sportig och sofistikerad upplevelse.

Bilar sägs kunna delas upp i två kategorier. We-bilar: där allt och alla ska få plats, där du som förare oftast får göra en hel del kompromisser. Och så finns det Me-bilar: bilar som köps för dig och bara dig. Var landar nya Porsche Macan GTS i det här? Kanske är det här den ultimata kombinationen.

Porsche på dina villkor:
Är du intresserad av en ny Porsche Macan GTS är du varmt välkommen till Porsche i Stockholm för att uppleva bilen. Passar det inte att komma till dem just nu, kommer de gärna till dig – förutsatt att det är en adress inom Stockholms län.

Allt du behöver göra är att klicka på denna ”intresseanmälan” och fylla i dina uppgifter så kontaktar de dig för provkörning där det passar just dig. Blir det en affär signeras alla avtal med BANK-ID och självklart erbjuder de hemleverans av din bil.

Läs mer på: www.porsche-stockholm.se

Foto: Armin Hadzic

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Världens största villor och de mest framgångsrika arkitekterna. Vi har en hel avdelning med exklusiva hem.

Tower Grove

Det som en gång var en modest enplansvilla har genomgått en verkligt extrem make over. Efter en omfattande och mödosam renovering har huset förvandlats till ...