Sagolikt sjöställe på Lidingö

Med ett av Lidingös mest attraktiva lägen, ligger detta sjöställe med rakt västerläge, lång strandlinje och fri utsikt ända upp mot Djursholm. Ett riktigt drömboende långt utöver det vanliga endast 12 minuter från Stureplan som ursprungligen uppfördes åt en berömd filmregissör.

Den vackra huvudbyggnaden har sin ursprungliga originalentré från en charmig sommarveranda som öppnar upp till inre hall med trappa upp till övervåning och till husets källarvåning. Från hallen nås trevligt sällskapsrum för socialt umgänge med öppen spis, vackert parkettgolv, dekorerade innertak med snideri, stram stuckatur och originaltakbelysning. I fil finns bedårande matsal med sakral känsla, inbyggda vitrinskåp med handblåst glas och tak dekorerade med måleri. Innanför sällskapsrummet finns bibliotek med klinker och platsbyggda hyllor och öppning in mot charmigt lantkök, matplats och köksentré. Köket är utrustat köksö, infälld diskho, diskmaskin, spis- och gashäll, spiskåpa, kyl/frys och öppen spis.

Övre plan har hall med öppen spis och utgång till balkong med strålande utsikt. Från hallen nås stort sovrum med kakelugn, synliga bjälkar och utgång till balkong. Upptill finns ett litet bågformat fönster. Smakfullt helkaklat badrum med dubbla handfat i äldre porslin, badkar på ”tassar”, bidé, duschhörna och nåtat skeppsgolv. Vidare finns på övervåningen ytterligare ett sovrum med bågformat fönster, som idag disponeras som dressingroom. Källarplanet inrymmer en hall med klinker, vinkällare, tvättstuga med torktumlare/tvättmaskin och ingång till teknikrum/förråd med bergvärmeanläggning. Källarvåningen inrymmer även matkällare och en mindre wc med klinker och handfat.

Garaget är även det uppfört i nationalromantisk stil och inrymmer förutom garageplats bra förråd en gästlägenhet med sovrum, litet sällskapsrum och helkaklat badrum med dusch, wc och handfat.

Vid strandlinjen finns två bryggor, varav en större brygganläggning med bryggdäck och trevlig sjöbod med förråd och vedeldad bastu, dusch och fin utsikt över Grönstaviken.

Att erbjuda sina vänner och familjen en bättre plats för midsommarfirandet och kräftkalaset torde bli svårslaget. 

Vidare finns på fastigheten flera växthus, varav ett precis invid strandlinjen. Fastigheten är Q-märkt,

Denna fastighet är en verklig idyll på Lidingö och erbjuder ett synnerligen attraktivt drömboende ca 12 minuter från Stureplan. Här finns en lång strandlinje, klippor, stor brygganläggning för både egna och tillresta gästers båtar, vacker trädgård och fantastiskt fina och plana gräsytor som inbjuder till lek, spring och socialt umgänge. Byggnationen erbjuder en åtråvärd boendemiljö och ett sällsynt och kvalitativt boende.

Tomtarea: 7.500 kvm
Biarea: 58 kvm
Boarea: 210 kvm
Boarea: 28 kvm
Biarea: 32 kvm
Antal rum: 7 rum & kök
Antal sovrum: 2 till 4
Byggnadsår: 1923

Pris: på förfrågan

Kontor: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty
Ansvariga Mäklare: Joachim Söderberg, 076-769 64 00, joachim.s@sothebysrealty.se
Michael Preber, 070-939 01 90, michael.p@sothebysrealty.se

Du hittar fler objekt och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Vi visar även utvalda objekt i Galleriet i magasinet HOOM (både i print och digitalt) samt på Facebook.

Vill du visa detta fantastiska hus får någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och HOOM har 164.000 följare på Instagram och 78.000 på Facebook. Vi vill helt enkelt inspirera så många livsnjutare som möjligt.

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Caravaggio och andra exklusiva möbler för vardagsrummet.

Caravaggio & Nendo

Lampmodellen Caravaggio, av designer Cecilie Man för Lightyears, är redan en klassiker. Vacker pendel med rena linjer och mjuka former. Den finns i ett stort ...