Ferrari Omologata

Ferrari har byggt ännu en specialare för en kunds räkning. Omologata heter den och är baserad på 812 Superfast.

På Ferrari tar man verkligen hand om sina kunder. En trogen sådan kom med ett önskemål om att äga en bil som ingen annan har. Sagt och gjort, Ferrari lyssnade på sin kund och tog fram Omologata, en bil baserad på 812 Superfast, och man utgick från den här kravspecifikationen:

Create a futuristic design with distinctive elements reinterpreted in a fresh manner to provide potential for a timeless shape that is certain to leave a lasting impression.

Och kunden fick verkligen ett unikt specialbygge då bara vindrutan och strålkastarna är det man utseendemässigt känner igen. Exteriört har Ferrari verkligen tagit ut form- och designsvängarna för att möta kundens alla önskemål. Vi ser en stilren interiör med blåa sportstolar, fyrpunktsbälten samt detaljer i kolfiber. Om motorn är standard så har Omologata en V12:a på 6,5 liter som ger sådär en 800 frustande hästar. Det gör att färden från 0-100 km/h landar på 2,9 sekunder. Maxhastigheten ska enligt Ferrari vara 340 km/h.

Ferrari fortsätter att stärka upp sitt redan starka varumärke. Att göra dessa unika bilar visar på en briljant kundkännedom och styrkan i att få mycket exponering i rätt kanaler. Den här artikeln är faktiskt ett bevis på det.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ferrari Monza SP1 Monoposto

Ferrari Monza SP1 & SP2

Ferrari har låtit sig inspireras av sina legendariska och ikoniska tävlingsbilar. Det har resulterat i två nya och exklusiva retromodeller, Monza SP1 ”Monoposto” och Monza ...