Villa Santa Croce i Positano

Detta fullständigt bedårande palatsliknande hem, i tre plan, blickar stolt ut över Positanobukten på Amalfikusten. Villan, som är från 1700-talet, erbjuder ett unikt drömboende där många originaldetaljer bevarats. Villa Santa Croce ligger perfekt på klipporna, med en mäktig utsikt över Medelhavet och staden Positano. Här finns också en vacker pool – Afrodite – och några väl tilltagna terrasser samt en frodig och grönskade trädgård. Sammantaget kan man säga att detta hem, om hela 750 kvm, erbjuder en sagolik miljö på en av världens vackraste, och mest kända, kustremsor. Att det tidigare varit ett lyxhotell kanske förklarar den mycket höga standarden.

All the bedrooms have frescoed cupolas with original paintings, marble fireplaces, hand painted doors – belonging to the Neapolitan school artists – and ceramic floors with decorations.

Positano är en charmig konstnärsstad vars hus i milda pasteller klänger sig fast längs bergsväggen och klättrar, på ett nästan osannolikt vis, ner mot det glittrande Medelhavet. Det var här konstnärer och författare, redan i slutet av 1800-talet, samlades för att söka inspiration. Nere i själva bykärnan hittar du dessutom två stränder, den stora Spiaggia Grande och en liten mindre, mer avskild, Spiaggia del Fornillo.

Pris: på förfrågan

Kontor: Italy Sotheby’s International Realty / www.sothebysrealty.com
Mäklare: Sabrina Majello / Property ID: KBFX6L

Du hittar fler objekt och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Vi visar även utvalda objekt i Galleriet i magasinet HOOM samt på Facebook. Om du har frågor om den här fantastiska fastigheten så kan ni även kontakta svenska Skeppsholmen Sotheby’s International Realty.

Vill du visa detta fantastiska hus får någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och HOOM har drygt 170.000 på Instagram och 77.000 på Facebook. Vi vill helt enkelt inspirera så många livsnjutare som möjligt.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva lampor och armaturer för det exklusiva vardagsrummet. Exklusiv design lyfter ditt hem.

Exklusiv pendel från Foscarini

Detta transparenta mästerverk, som heter Caboche Plus Grande, har en unik design med glittrande pärlor och en insida i handblåst glas. Denna eleganta och exklusiva ...