Hispano Suiza Carmen Boulogne

Hispano Suiza Carmen Boulogne

För ett år sedan visade spanska Hispano-Suiza upp den retroinspirerade elbilen Carmen. Nu kommer en specialversion av modellen med namnet Carmen Boulogne. Just namnet skvallrar om att man vill hylla racerförarna som körde Hispano-Suiza-bilar, i krokarna kring den franska staden Boulogne-sur-Mer, för närmare hundra år sedan. Denna specialversion har ett chassi i karbonfiber och en elmotor på 820 kW. Enligt fabriken i Barcelona ska den göra resan från 0-100km/h på under 2.6 sekunder.

Maxfarten ska vara 290 km/h. Endast fem bilar kommer tillverkas.

Racerförarna som gav Hispano Suiza tre raka vinster under det glada 1920-talet var förarna André Dubonnet (1921), Paul Bablot (1922) och Léonce Garnier (1923) som alla körde en specialmodifierad version av dåtidens raket, en Hispano Suiza H6.

Läs mer på: www.hispanosuizacars.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Digitala Galleriet

Vi har åter låtit några av Sveriges vassaste mäklare plocka ut objekt som de tycker har det där lilla extra. Det kan vara allt från ...