Nya Maserati MC20

Vi på HOOM kan bara konstatera att MC20 inleder en helt ny era för Maserati. Varumärket ska göra en elektrisk resa in i framtiden. Men de börjar med en kraftfull bensinmotor på hela 630 hästkrafter.

Nya Maserati heter MC20, där MC står för Maserati Corse och 20 för det något märkliga året 2020. Vi känner direkt att vi uppskattar designen och formen, allt från den kaxiga fronten till den lilla ankstjärten där bak i aktern. Vi noterar också att Maseratis designers inspirerats av formspråket som andra bilar, i superbilsklassen, har.

När man lyfter på huven finner man en treliters V6:a som heter Nettuno. Motorn, som är utvecklad av Maserati, är bestyckad med dubbla turbo och utvecklar 630 hästkrafter. Det gör att den åttaväxlade lådan bjuder på en resa från 0-100 km/h på under 2,9 sekunder. Färden från 0 till 200 km/h går på på under 8,8 sekunder. Enligt uppgifter från Maserati ska MC20 ha en topphastighet på lite drygt 325 km/h.

The Maserati Super Sports Car that pushes the boundaries of time. Race audaciously into a brave new future.

Interiört ser vi en avskalad och modern förarmiljö. Funktion och form i ljuv förening. Materialvalen är av läder och vi ser kolfiber i många detaljer. Ratten känns avskalad och innehåller endast det mest nödvändiga. Där bakom hittar man också två stora kolfiberpaddlar som tar hand om växlandet. På den stilrena mittkonsolen sitter väljaren av körläge samt reglagen till växellådan.

MC20 är utvecklad redan från början för att kunna drivas helelektriskt. Det är riktigt spännande för det gör att Maserati tar ett stort kliv in i framtiden. Enligt uppgift från Maserati ska den komma i både coupé- samt cabrioletform framöver.

Läs mer på: www.maserati.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar