Pimalai Resort & Spa

För några år sedan fastnade vi på HOOM för ett ställe på den vackra thailändska ön Koh Lanta. Nu har vi åkt dit igen och allt är sig likt, fast ännu lite bättre. Följ med till Pimalai Resort & Spa, en favorit som verkligen håller stilen.

Ett riktigt bra hotell kan aldrig vila på lagrarna utan måste hela tiden sträva efter att bli ännu lite bättre. För i dagens hårda konkurrens dyker det alltid upp någonting nyare och bättre som lockar de kräsna kunder som har möjlighet att bo på världens allra flottaste ställen. Det har Pimalai tagit fasta på och dessutom har de lyckats utveckla sitt koncept utan att tappa den identitet som gjorde hotellet unikt från första början.

Platsen, där grönskande regnskog möter glittrande strand, är fortfarande en av de vackraste vi besökt. Likt en gömd juvel ligger Pimalai lite ”of the beaten path” och är inte ett ställe man slumpvis snubblar över. Istället har ryktet om detta underbara lilla gömställe sakta men säkert spridit sig över världen, bland alla de som verkligen uppskattar ett semesterställe som har det där berömda lilla extra.

Pimalai Resort & Spa är imponerande stort och sträcker sig på båda sidor om huvudgatan som skär genom hela Koh Lanta.

Ett märkligt faktum som faktiskt delar resorten i två delar med villor med pool längs den tropiska regnskogen och sluttningen. Där ligger flertalet av villorna högt över havet, med en oslagbar utsikt över stranden och bukten Ba Kaan Tiang. Uppe på sluttningen kan man få påhälsning av nyfikna apor. På den nedre sidan finns villor som är anpassade till livet på och vid stranden. Där är bara omgivningen värd en artikel i sig. Ståtliga palmer vajar harmoniskt i den fridfulla brisen och det majestätiskt vackra havet ger ifrån sig ett stilla brus.

Vi bor i en villa på sluttningen ner mot stranden. Vid den spenderar vi många sköna timmar, ömsom i solen, ömsom i skuggan med en god bok. På kvällarna ser vi ett skådespel vi aldrig tröttnar på, nämligen de magnifika solnedgångarna. En av de saker vi uppskattar med Pimalai är att det verkligen går att hitta sitt eget tempo. Man kan ta det lugnt på stranden, eller vid någon av de stora poolerna, eller varför inte njuta av spa-anläggningen, som erbjuder alla upptänkliga behandlingar. Den vackra anläggningen, designad för att efterlikna en thailändsk by, ligger djupt inne i djungeln och består av exklusiva hyddor med halmtak byggda för olika typer av aromaterapimassage, kroppsinpackningar och kroppsskrubbningar.

Maten är naturligtvis en av de viktigaste ingredienserna på semestern och här blir vi verkligen inte besvikna. Vi älskade maten redan vid vårt förra besök och kan glatt konstatera restaurangen Seven Seas utvecklats ytterligare och välförtjänt fått flera fina utmärkelser. Vi avslutar med en sagolik middag direkt på stranden och kan bara konstatera att ett av våra favoritställen är precis så bra som vi minns det. Eller faktiskt ännu lite bättre…

Fakta om Pimalai Resort & Spa
Land: Thailand
Plats: ön Koh Lanta
Tema: tropiskt, strandnära, resort
Prisindikation: $ $ $ $


Läs mer på:
www.pimalai.com

Tips: om  du vill boka en resa till Thailand, eller någon annan exotisk lyxresort, så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår samarbetspartner.

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

HOOM har besökt ett av inredningsarkitekten Stephanie Coutas senaste projekt, en storslagen villa i Saint-Tropez på Rivieran.

Stephanie Coutas skapar drömhem

Den franska inredningsarkitekten Stephanie Coutas har på kort tid blivit mycket omtalad, både i hemlandet och internationellt. Med en säregen stil skapar hon lekfulla, exklusiva ...