Exotiska Song Saa i Kambodja

Det är något speciellt med tropiska öar. Sällan känns vardagens stress så avlägsen som när man vandrar längs en gyllene strand, långt långt hemifrån. Följ med oss till en sällsam ö utanför Kambodja, där den fantastiska naturen tillåts ta stor plats.

När vi anländer till Song Saa förstår vi nästan omedelbart varför ön i det närmaste prenumererat på prestigefyllda utmärkelser genom åren. Ön, som är i privat ägo, har ett alldeles fantastiskt och avskilt läge. De närmaste grannarna, förutom regnskogens djur, är några små fiskebyar på de närliggande öarna. Det känns nästan som att vi har kommit till en oupptäckt juvel, så påtagligt är lugnet.

En av målsättningarna med anläggningen är att göra så lite avtryck i miljön som möjligt och i största möjliga mån låta naturen ta plats och diktera villkoren. Resultatet är ett ställe i samklang med de fantastiska omgivningarna, där varenda millimeter än noga planerad för att förena optimal komfort med minimal miljöpåverkan.

Det finns få ställen som kan konkurrera med den miljö, komfort och service som möter besökaren på Song Saa. Att bo direkt ovanför vattnet är alltid en speciell upplevelse och vår rejäla villa, vilande på pålar en bit ut från stranden, är inget undantag. Dessutom har vi en egen liten pool på terrassen som är perfekt när man vill svalka av sig utan att ta ett havsbad.

Dagarna på ön fylls naturligtvis mest med simturer och strandliv, men vi går också på upptäcktsfärder på ön.

Robinson Crusoekänslan är påtaglig eftersom den till största delen är helt oexploaterad. Dessutom gör vi båtturer, snorklar och deltar i yogapass på strandkanten. Givetvis kan vi inte heller låta bli att pröva på några av de behandlingar som öns välrenommerade spaanläggning erbjuder.

Vi njuter också i fulla drag av den delikata maten som kocken Neil Wagers och hans personal lagar morgon, middag och kväll. Att efter kvällsmaten glida ner i den egna poolen och sakta se solen slukas av havet blir den perfekta avslutningen på dagen och ett minne för livet…

Fakta om Song Saa Private Island
Land: Kambodja
Plats: ön Song Saa
Tema: tropiskt, strandnära, resort
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om du vill boka en resa till Asien så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.songsaa.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Grand Resort Bad Ragaz. Exklusiva spa och hotell i Europa.

Grand Resort Bad Ragaz

Vid foten av Alperna i östra Schweiz, bara en timmes bilresa från Zürich, ligger det exklusiva spahotellet Grand Resort Bad Ragaz. Det här är något ...