Ferrari Roma

Ferrari Roma - titta i vår guide när du söker exklusiva bilar och sportbilar

Nya Ferrari Roma är en gran turismo-inspirerad modell som nostalgiskt blickar tillbaka på perioden som kallas ”La dolce vita”.

Vi var bara tvungna att visa denna röda Roma. Det är en drygt 4,6 meter långa skönhet med relativt lång motorhuv, låg grill och har bara plats för två åkande. Under huven hittar man en dubbelturboladdad V8 på närmare fyra liter som producerar 620 hästkrafter. Färden från 0-100 km/h går på 3,4 sekunder, 0-200 km/h på 9,3 sekunder och toppfarten ska ligga över 340 km/h.

Ferrari vill att Roma ska framkalla känslor från det njutbara livet som karaktäriserade Rom på 1950- och 1960-talen.

Vikten som anges är torrvikt och är 1 472 kg. Vi tycker att Ferrari inte bara flirtar med sin egen historia utan även med det brittiska formspråket. Vi ser t ex en hel del av Aston Martin DB11 i Roma.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Patek Philippe Grandmaster Chime och andra exklusiva lyxklockor i Stockholm.

Patek Philippe – The Grandmaster Chime

Patek Philippes mest avancerade verk för handleden är The Grandmaster Chime, Ref: 6300G. Detta beundransvärda, och vackert blåa, mästerverk innehåller drygt 20 komplikationer med vändbar ...