Slott i Villefranche-sur-Mer – La Rêve d’Azur

Idag tar vi en närmare titt på La Rêve d’Azur. Låt dig inspireras av detta sagolika slott, i vacker belle époque-stil, belägen på den största privata tomten i Villefranche-sur-Mer. Det här är en exceptionell fastighet mellan Nice och Monaco som erbjuder allt och lite till. Läget är idealiskt, med närhet till havet, hamnen och den gamla stadskärnan. Fastigheten omfattar en tomt på hela 16 500 kvm och har en boyta om 545 kvm, fördelat över tre plan. Huvudbyggnaden består av en matsal, ett dubbelvardagsrum, sex sovrum (fyra master-sviter), ett kök och fyra badrum. Alla vardagsrum har en magnifik utsikt över havet. Stuckaturer och de vackra takhöjderna ger karaktär åt hela fastigheten. För avkopplingsstunder kan du njuta av den stora parken, som leder via en majestätisk trappa till poolen samt en magnifik takterrass med sommarmatsal. Denna prestigefyllda bostad har marmorgolv samt uppvärmda trägolv i de översta rummen. Det finns ett flertal vackra terrasser med en fantastisk havsutsikt. Fastigheten inkluderar också ett förvaltarhus och en inglasad veranda med ett gym. Detta anrika hem är byggt år 1911 men blev varsamt renoverat 2016 av den italienska arkitekten Alberto Mariotti, känd för sitt kunnande. Denna historiska bostad, känd som ”La Rêve d’Azur”, tillhörde en gång Voisin-bröderna, berömda pionjärer inom fransk luftfart.

This castle offers many advantages, including several beautiful terraces with stunning sea views.

Villefranche-sur-Mer är ett otroligt charmig ställe, det var tidigare en fiskeby, som är beläget mellan Cap Ferrat och Cap Nice. Bukten utanför Villefranche har blivit utnämnd till en av världens fem vackraste bukter. Villefranche-sur-Mer, som även kallas för Rivierans hjärta, är vida känd för sin formsköna och djupa bukt. Byn bjuder även på fantastiska restauranger och caféer. Ett flertal andra pittoreska byar ligger i närheten, som t ex Èze och La Turbie.

Kontor: Sotheby’s International Realty / Côte d’Azur Sotheby’s International Realty
Mäklare: Côte d’Azur Sotheby’s International Realty / Svensk mäklarkontakt: Anders Elbe, 0739-82 80 02 och anders.e@sothebysrealty.se
Property J7H4B6

Du hittar fler exklusiva hem och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Vi visar även utvalda objekt i Galleriet i magasinet HOOM samt på Facebook. Sotheby’s International Realty är ett globalt nätverk med över 1.100 kontor i drygt 80 länder. De finns representerade på ett flertal ställen i Sverige.

Vill du visa detta fantastiska hus får någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och HOOM har drygt 263.000 på Instagram (hoommagazine) och 76.000 på Facebook.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

The Charme

Läckert fristående och formskönt badkar kallat ”the Charme” från Nüvist. Den skulpturala formen lyfter badrummet till helt nya nivåer då det både erbjuder en ergonomisk ...