Rolex Yacht-Master 42

Exklusiva klockor och lyxklockor i Stockholm.

Rolex har under året presenterat en ny version av Oyster Perpetual Yacht-Master 42. Detta kraftfulla armbandsur introduceras den här gången i RLX-titan – en särskilt stark men lätt legering – och är utrustat med ett Oyster-armband. Den nya versionen utmärker sig genom sin tekniska finish – en satinfinish med en synlig struktur, en funktion hos Rolex-klockor i RLX-titan – som sträcker sig till mitten av boettsidorna, kanterna på armbandslänkarna och till sidorna av låskåpan. De fasade överkanten av boettens öron har en högglansig yta, medan kronskyddet är polerat. Den nya versionen av Yacht-Master 42 är utrustad med kaliber 3235, en rörelse i framkant av urmakarteknologin, vilket gör det möjligt att visa datum samt timmar, minuter och sekunder.

Vid lanseringen 1992 så hade Yacht-Master designats specifikt för navigatörer och skeppare. Man ville förstärka det rika arv som Rolex jobbat upp med seglingsvärlden sedan 1950-talet och erbjuda en en klocka som var en perfekt blandning av funktionalitet och marin stil. En ikonisk nautisk tidmätare som lätt känns igen genom sin tvåvägsroterande 60-minuters graderade ram tillverkad i ädelmetall eller utrustad med en insats i högteknologisk keramik.

Light and robust, the new Yacht-Master 42, in RLX titanium, is the ally of those who revel in freedom. Especially suited to the demands and pressures of competitive sailing, it delivers exceptional performance.

Med sin tvåvägs roterbara ram, försedd med en Cerachrom-infällning i matt svart keramik med upphöjda och polerade siffror och markeringar, förblir Yacht-Master 42 i RLX-titan trogen den ursprungliga modellens estetik som avtäcktes 2019. Den pryds av en intensivt svart urtavla med en fin satinfinish, och dess Oyster-armband är utrustat med en förlängningslänk för extra komfort.

Precis som alla Rolex-klockor bär Oyster Perpetual Yacht-Master 42 Superlative Chronometer-certifieringen, vilket säkerställer utmärkt prestanda på handleden.

Läs mer på: www.rolex.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

West Village

Läcker säng ur kollektionen West Village från Ralph Lauren Home. Inspiration har man den här gången hittat i råa industrifastigheter och meningen är att de ...