Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigseggs specialmodell av Jesko – Jesko Absolut – är verkligen något utöver det vanliga. Och när du läst det här så förstår du absolut vad vi menar.

Här har vi en specialversion av superbilen Koenigsegg Jesko som kallas Jesko Absolut. Detta ska bli märkets snabbaste serietillverkade modell någonsin – och faktiskt för all framtid. Modellen kommer ha två utstående fenor på bakrutan istället för en längsgående spoiler. Det är för att öka stabiliteten vid extrema hastigheter och samtidigt göra bilen så aerodynamiskt hal som möjligt. Baken är för övrigt riktigt lång, typiskt för bilar som är gjorda för väldigt snabba körningar rakt fram. Dessutom finns en mängd andra aerodynamiska detaljer på karossen som ska sänka luftmotståndet. Effekten ligger fortfarande på 1.280 hästkrafter, eller hela 1.600 om man har etanol i tanken.

The Koenigsegg Jesko Absolut has been unveiled. It is the fastest Koenigsegg ever made and the company will never endeavor to make a faster series-production road car – ever. Customers will be able to choose between the Jesko Absolut and the more track-oriented Jesko version that was presented a year ago.

Motorn är densamma som i vanliga Jesko, alltså en femliters V8 med turbomatning. Den är kopplad till en multikopplingslåda med nio växlar. Men jakten på extrema toppfarter är över, i alla fall för Koenigsegg. Och det är lätt att förstå deras resonemang då Jesko Absolut är kapabel att passera långt över, håll i dig nu, 500 km/h. Det är fattbara hastigheter!

Läs mer på: www.koenigsegg.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva kök från Kvänum

Karleby från Kvänum

Stilrena och tidlösa kök från svenska Kvänum blir till en hyllning av det svenska hantverket. Vi på HOOM tycker om exklusiva kök som känns både ...