Unika Ferrari BR20

Ferrari har byggt ännu en unik bil för en kunds räkning. BR20 är namnet på ett av deras senaste specialprojekt.

Vi på HOOM har tidigare skrivit om både Omologata och P80/C. Även då fick Ferrari uppdraget att skapa en bil som ingen annan har. Det vi vet den här gången är att BR20 är baserad på GTC4 Lusso men att den fått en snyggare design på karossens bakre del. Enligt våra källor har man hämtat inspiration från det ljuva 50- och 60-talet och då i synnerhet från 410 Superamerica och 500 Superfast. BR20 har mindre strålkastare än GTC4 Lusso och man har placerat DRL-ljus i grillens överkant. Insidan är klädd i mörkt skinn och är mer en plats för bagage. Sannolikt tycker den nya ägaren om att åka på roadtrips. Som vi förstår det sitter det en V12:a på 6,2 liter i BR20, det ger i sådana fall närmare 700 hästar. Växellådan är en sjustegad dubbelkopplingslåda och bilen har fyrhjulsdrift.

This is less a ‘new Ferrari’, and more a V12-engined love letter to Maranello’s exquisite run of form in the 1950s and 1960s that resulted in some of the most desirable coupes ever conceived. 500 Superfast, here’s looking at you.

Ferrari fortsätter att stärka upp sitt redan starka varumärke. Att göra dessa unika bilar visar på en briljant kundkännedom och styrkan i att få mycket exponering i rätt kanaler. Den här artikeln är faktiskt ett bevis på det. Och som sagt, BR20 är specialbeställd och kommer bara att tillverkas i ett enda exemplar.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva solglasögon dam från Boss

Eleganta solglasögon by Boss

Gröna solglasögon by Boss. Tidlös design och vackra detaljer. Bågarna är transparenta och ger en elegant look. Hela damkollektionen andas en exklusiv livsstil och hör ...