Wallytender 48 X

Det är en hel del kvar av den här sommaren. Båtsäsongen står i full blom. Idag tar vi en närmare titt på ett riktigt kraftpaket – Wallytender 48 X.

För något år sedan presenterades Wallytender 48 i Frankrike. Nu har Wally tillsammans med Ferretti Group utvecklat denna modell vidare och då lagt till ett spännande X. Den visades tidigare under Miami Yacht Show och är en milt uttryckt kraftfull utombordare. Wally valde, efter mycket testande, Mercurys stora motorer (450hp Verado R) då de är väldigt lätta i kombination med hög effekt och att det är relativt bränslesnåla.

Topphastigheten är hela 55 knop medan marschfarten beräknas ligga på 40 knop. Då med en räckvidd på 320 Nm.

Wallytender 48 X byggs med Wallys klassiska bottenkonstruktion och design. Skrovet och överbyggnaden tillverkas helt i kolfiber. Båten får med den här motorbestyckningen en lägre ljudnivå samt ett enklare underhåll än med inombordare. Båten är dessutom smidig då den har ett djupgående på endast 70 centimeter med motorerna lyfta.

Läs mer på: www.wally.com

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Grand Seiko SBGC240 finns enbart hos Klockmaster Globen i Stockholm.

Grand Seiko SBGC240

Detta mästerverk är en av Grand Seikos mer särpräglade modeller. Det är den limiterade 140-årskronografen SBGC240, en ny variant av tillverkarens Spring Drive-kronograf, som nu ...