Sjuan av Arne Jacobsen

Den ikoniska 3107 Sjuan - Black Essential - av Arne Jacobsen för Fritz Hansen. Exklusiva möbler för ditt vardagsrum.
Redan 1955 formgavs ikoniska Sjuan av Arne Jacobsen för Fritz Hansen. Och trots att det gått många år sedan den introducerades så känns den tidlösa designen lika aktuell idag som då. Just Sjuan 3107 är en vidareutveckling på Arne Jacobsens välkända stol Myran och har kommit att bli Fritz Hansens mest sålda stol.Det svarta lädret ”essential” är ett vackert material som är både slitstarkt och användarvänligt då det är slipat och täckmålat. Det är t ex tåligare än anilinläder och utvecklar inte samma patina över tid.

Bland de mest kända arbetena finns Myran (ritad till Novos restaurang 1952), 7:an (1955), Ägget och Svanen (ritad till SAS Royal Hotel 1958), samt bordsservis-serien Cylinda-Line (1967).

Arne Jacobsen (1902-1971) var en dansk arkitekt och designer. Jacobsen utbildades på konstakademin i Köpenhamn och var professor vid densamma. På 1930-talet inledde Jacobsen ett samarbete med möbeltillverkaren Fritz Hansen. Den då tillämpade produktionstekniken var inte mogen för Jakobsens idéer, utan dessa kom att förverkligas först i början på 1950-talet i samband med att han började formge möbler till sina byggnader. Som designer har Jacobsen framställt modeller till bland annat möbler, textilier, tapeter och silvervaror.

Läs mer på: www.fritzhansen.com

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Hitta Europas bästa fastighetsmäklare.

Villa Carre Blanc

Arkitektritat och nybyggt drömboende i vackra Sainte-Maxime, på den franska Rivieran. Detta moderna hem, som erbjuder en nästan osannolik panoramautsikt, ligger perfekt placerat på klipporna ...