The Wakaya Club & Spa i Fiji

Att resa till andra sidan jorden tar sin tid. Men när målet är ett ställe som överträffar alla förväntningar är den långa resan väl mödan värd. Följ med oss till en liten ö, ett gömställe, som bjuder på stora upplevelser.

Att något som bara är en liten prick i Söderhavet kan bjuda på några av de mest storslagna upplevelserna vi varit med om kan tyckas en smula märkligt. Men Wakaya, en av Fijis alla trehundratrettiotre öar, är inte vilken ö som helst. Faktum är den skiljer sig från de flesta ställen vi besökt. Redan efter några dagar framstår nämligen The Wakaya Club & Spa, som är den här semesteranläggningens fullständiga namn, som ett fullkomligt unikt ställe.

Den här lugna tillflyktsorten, på en privat ö, erbjuder fantastiskt boende, restauranger i internationell toppklass och en naturupplevelse som blir ett minne för livet. Läget, i ett av Söderhavets mest isolerade och oförstörda hörn, ger känslan av att vara så långt bort från vardagens krav man kan komma. Efter bara några timmar på Wakayas stränder känner vi hur stressen sakta men säkert rinner av oss och ersätts av något annat. Ett sådant där lugn som nästan bara går att uppnå långt ifrån storstadens brus.

Ännu lugnare och mer avslappnade blir vi i den fantastiska spa-anläggningen. Under vår tid på ön hinner vi bara prova en handfull av den uppsjö av behandlingar som erbjuds.

Vi vill ju trots allt spendera så mycket tid som möjligt på Wakayas pudervita stränder.

Maten som serveras på öns restauranger är värd en egen artikel i sig. I största möjliga utsträckning hämtas råvarorna från öns egna grönsaksland och havet tillhandahåller en mängd läckerheter, som serveras så färska att de nästan sprattlar på tallriken. När vi avslutar ännu en dag på denna magiska ö med en promenad längs havet och ser solen sväljas av horisonten är det bara att erkänna att vi inte längtar hem särskilt mycket…

Fakta om The Wakaya Club & Spa
Land: Fiji
Plats: Wakaya Island
Tema: privat, resort, tropiskt, kustnära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om  du vill boka en resa till Fiji, eller någon annan exotisk lyxresort, så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår samarbetspartner.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Sotheby's International Realty - när du letar villa på Mallorca

Villa La Mola på Mallorca

Denna mycket vackra villa ligger perfekt på klipporna ovanför den lugna bukten Cala Marmassenand i La Mola, bara 10 minuter från den vibrerande hamnstaden Port ...