Villa Berg

Detta är en exceptionell pärla vid havet, belägen utanför Trosa, med en förtrollande sydvästlig orientering och en imponerande arkitektur. Vid vattnet, där blicken sträcker sig över en oavbruten horisont och omfamnar Hållsvikens skönhet, stoltserar en bryggkomplex med en gäststuga och en förtjusande sjöbod.

Fastigheten som ligger med ett naturskönt läge välkomnar med privat infart och fjärrstyrda grindar invid gles tallskog där marken är täckt med ljung och blåbärsris. Byggnationen som ger ett mycket gott och samlat helhetsintryck har fina detaljer såsom snickerier, spröjsade fönster och fördelar sig över två flygelbyggnader strax innanför infarten, dubbelgarage med carport och utmärkta parkeringsytor, huvudbyggnad med plana gräsytor framför och ytterligare en flygel. Strax nedanför fastigheten finns tillhörande sjöbod och brygganläggning.

Huvudbyggnaden välkomnar med hall och klinkergolv, trappa upp till övre plan med mjuk ullmatta, kapprum, stor öppning in mot sällskapsavdelning. Helkaklat badrum med duschhörna, wc och handfat. Kontorsrum / extra sovrum med genomgång, precis innanför hallen. Stor praktisk tvättstuga med klinkergolv, kaklade väggar, teknikrum, groventré, duschhörna, bastu och separat wc med handfat. Sällskapsdelen är genomgående med matsal invid köket och trevlig social del med soffor. Här finns totalt tre utgångar till trädgården, två öppna spisar och fönsterpartier med låg bröstning för maximalt ljusinsläpp och utsikt ner mot havet. Parkettgolv och infällda spotlights. I bortre delen av huset finns kök med full maskinell utrustning, stor gasspis, gott om skåp och bänkskivor av vacker sten. Separat köksentré och praktiskt kylrum för mat och vin.

Övre våningsplanet erbjuder en stor möblerbar hall, fönster i betongglas in mot badrum och utgång till altan. På ursprungsritningen var tanken att här skulle finnas ytterligare ett sovrum men som gav plats för ett större badrum. Sovrum med utgång till altan och inbyggda garderober. Masterbedroom med strålande havsutsikt och utgång till balkong. Dressingroom med bra hyllsystem och helkaklat badrum med jacuzzi, dusch, wc och handfat. Genomgående ljusa parkettgolv eller klinker och infällda spotlights. Golvvärme på hela entréplanet och i samtliga badrum samt luftvärmepumpar på varje plan som ger kyla under varma sommardagar.

Precis invid huvudbyggnaden ligger en flygelbyggnad med havsutsikt. Här finns allrum med litet kök, utgång till uteplats under tak och stora spröjsade fönster med låg bröstning. Sovrumsdel med plats för dubbelsäng. Genomgående klinkergolv med golvvärme. Helkaklat badrum med dusch, wc och handfat. Golvvärme.

Flygel invid infarten med allrum och plats för soffa och matbord. Stora spröjsade fönster med vy upp mot huvudbyggnaden och stensatt altan under tak som nås via pardörrar. Allrummet har parkettgolv och litet kök med diskbänk. Sovrumsdel med plats för dubbelsäng. Helkaklat badrum med dusch, wc och handfat. Elradiatorer.

Den mindre flygeln invid infarten inrymmer ett gästrum med klinkergolv mot huvudbyggnaden. Förråd eller ytterligare gästrum med garderobsvägg och fönster mot infart och trädgård. Klinkergolv. Ett litet förråd med dubbla dörrar och extra frysar. Här finns möjlighet att öppna upp genom att ta bort garderobsväggen och få ett större bra gästrum. Elradiatorer.

Dubbelgarage med vidbyggt kallförråd och stensatta parkeringsytor. Från carporten finns dörr in till garaget som har el-styrda portar, klinkergolv, diskho och bra hyllsystem utmed väggarna. Varmvattenberedare, golvbrunn och golvvärme.

Invid huvudbyggnadens gavel finns en liten oas för den trädgårdsintresserade. Växthus med drivbänkar, indraget vatten, diskho och öppningsbara takfönster. Vedförråd. Allt i harmoni med övrig byggnation.

Framför huvudbyggnaden finns helt plana gräsytor för lek och spring och ett stort lusthus med skjutbara glaspartier och infravärme. Härifrån erbjuds underbar utsikt och fina solnedgångar. Utanför finns stort trädäck och insynsskydd med belysning. Tomten omsluts av gärdesgård.

Nere vid havet med utsikt över obruten horisont och hela Hållsviken finns bra brygganläggning med gistgård och sjöbod.

Här finns en slip att ta upp båten på och en mindre sandstrand. Solnedgångarna härnere är något utöver det vanliga. För sjöbod, brygga och gångväg finns ett servitutsavtal samt ett separat nyttjanderättsavtal. Detta finns inskrivet hos Lantmäteriet.

Fastigheten har enskilt vatten och avlopp i form av trekammarbrunn med infiltration och en djupborrad brunn (ca 85 meter) med god tillgång. Värmekablar. Reservkraft för fastighetens byggnader genom elverk.

Trosa ligger ca en dryg 1 timme söder om Stockholm, har tågförbindelse från Vagnhärad (40 minuter) och är verkligen sommarstaden nummer ett. På torget tronar rådstugan med sitt klocktorn och här hälsar man och pratar med kassar i näven, välkomnar sommarens färggranna blomster och samlas i vinterkylan när det är julmarknad. Nedanför finns den omtyckta gästhamnen, ytterligare butiker, trevliga restauranger, hotell och pensionat med klassiker som Bomans, Fina Fisken och Trosa Stadshotell. Mot den bakgrunden förstår var och en som söker ett lantligt boende nära en eftertraktad och passionerad småstadsidyll att detta är ett tillfälle som sällan återkommer.

Adress: Hållsnäs Villa Berg
Område: Trosa
Kommun: Trosa
Antal rum: 5 rum och kök (huvudbyggnad)
Antal sovrum: 3
Fast.beteckning: TUREHOLM 2:340
Byggnadstyp: Tvåplanshus
Byggnadsår: 2001, 2002, 2004
Pris: 23.000.000 kr/bud

Kontor: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty
Mäklare: Joachim Söderberg, 0767-69 64 00 och joachim.s@sothebysrealty.se

Du hittar fler objekt och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Vi visar även utvalda objekt i Galleriet i magasinet HOOM (både i print och digitalt) samt på Facebook.

Vill du visa denna fantastiska fastighet får någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och HOOM har drygt 262.000 följare på Instagram och 75.000 på Facebook. Vi vill helt enkelt inspirera så många livsnjutare som möjligt.

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Nettleton 198

Vi på HOOM är ständigt på jakt efter arkitektur som har det där lilla extra. Den här gången har vi hittat ett fantastiskt hem med ...