Villa Solbacken

Idag tar vi en titt på idylliska Villa Solbacken, anno 1882. Detta anrika drömhem, på södra Lidingö, har både en härlig atmosfär och en spännande historia. När Oscar II kom på besök brukade han sitta på verandan och dricka sin punsch tillsammans med vännen och slottsarkitekten Ernst Jacobsson, som också ritat huset. Arkitekturen har sina rötter i amerikansk ”stick-style”, vilket ger en asymmetrisk planlösning med många fönster och entréer åt olika håll och en rikt artikulerad panelarkitektur. Extra plus blir det för alla välbevarade sekelskiftesdetaljer och den parkliknande trädgården, som anlagts under decennier.

Priset? 22.500.000 kr

www.annaski.se
Mäklare: Anna Ski / Cecilia Mattsson
Adress: Nysätravägen 19 på Lidingö

Ni hittar fler objekt och utvalda mäklare via Mäklarguiden och på Instagram (hoommagazine). Om ni har frågor om den här fantastiska fastigheten så kan ni kontakta mäklaren direkt.

Vill du visa detta fantastiska hus får någon du känner? Ja, du får gärna ”dela” inlägget i något/flera av dina sociala flöden. Vi har tiotusentals besökare här i veckan och drygt 79.000 följare på Facebook. Vi vill helt enkelt inspirera så många livsnjutare som möjligt. Det här stället är #hoomish.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Denna fantastiska och mycket exklusiva fastighet ligger på Cap d'Antibes, perfekt placerad mellan det legendariska och exklusiva hotellet Cap-Eden-Roc och Port de l'Olivette. Ett exklusivt drömboende på Rivieran.

Villa Cap d’Antibes

Denna fantastiska och mycket exklusiva fastighet ligger på Cap d’Antibes, perfekt placerad mellan det legendariska hotellet Cap-Eden-Roc och Port de l’Olivette. Här bor du med ...