Aston Martin Vanquish S

Aston Martin rullar nu ut en vassare version av modellen Vanquish som får ett litet S i beteckningen. Det innebär mer effekt, bättre aerodynamik och ett elegantare utseende. 

Redan i december börjar Aston Martin leverera sin nya Vanquish S, som då ersätter Vanquish utan S. Den kraftfulla V12-motorn på hela 5,9-liter stora  har fått en toppeffekt på ganska exakt 600 hästkrafter. Ökningen från tidigare kommer via ett friflödade avgassystem och ett omarbetat insug. Och precis som förut klarar sig denna motor utan överladdning. Den 8-stegade transaxelautomaten Touchtronic III har utvecklats ytterligare till att växla ännu lite snabbare än förut. Med höjd toppeffekt innebär det att Vanquish S erbjuder färden från 0–100 km/h på 3,5 sekunder, en förbättring med 0,3 sekunder. Toppfarten ska vara närmare 325 km/h och enligt Aston Martin ska den nya hjulupphängningen, de nya bussningarna, den hårdare fjädringen och de styvare stötdämparna ge en skarpare känsla och bättre kontroll i högre hastigheter.

Aston Martin ligger sedan tidigare överst på vår lista över stekheta varumärken i lyxsegmentet. James Bond eller inte, vi menar att en Aston Martins eleganta och tidlösa linjer gör att den förtjänar sin plats i strålkastarljuset.

Läs mer på: www.astonmarton.com och www.callisma.se

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Hitta inspirerande artiklar om arkitektur i HOOM.

Invermark

I ett av Kapstadens vackraste områden ligger en mycket speciell villa. Den ritades på 1960-talet, av en av Sydafrikas allra mest hyllade arkitekter. Nu har ...