Bentley Bentayga Extended Wheelbase Mulliner

Bentley fortsätter att ta mark som världens mest innovativa lyxbilmärke. Med nya Bentayga Extended Wheelbase Mulliner lanserar man en ”limousinlyxbil” som har den nästan osannolika kombinationen av superbilsprestanda, dynamisk kördynamik och terrängkapacitet.

Lanseringen av extremt exklusiva Bentayga Extended Wheelbase Mulliner markerar en ny milstolpe för Bentayga-familjen och för hela utbudet av Bentley-modeller. Det adderar en ny dimension av modern hantverksskicklighet till den redan imponerande kombinationen av superbilsprestanda, oöverträffad terrängkapacitet, dynamisk kördynamik och ”limousinlyx” för Bentayga EWB.  Här har du Bentleys kraftfulla 4,0-liters V8-motor med dubbla turbo, som genererar hela 542 hk (550 PS) och ett vridmoment på 568 lb.ft (770 Nm). Denna motor gör det möjligt för Bentayga EWB Mulliner att förena limousinkomfort med exceptionell prestanda. Då ska man veta att den har en topphastighet på 290 km/h och att den tar sig från 0 till 100 km/h på blott 4,6 sekunder.

Flaggskeppsmodellen Bentayga EWB Mulliner erbjuder en generösare interiör än någon annan lyxkonkurrent, och dess skräddarsydda förbättringar gör varje resa till något extra. Denna upplevelse är lika unik från förarsätet som från de rymliga baksätena och cementerar dess position som den mest exklusiva SUV:en hittills.

Unika designelement både internt och externt ger en iögonfallande uttrycksform. Det bakre utrymmet, tillgängligt i både 4+1 och 4-sitskonfigurationer, är standardutrustat med världens mest sofistikerade bilsätessystem, allt för att omsorgsfullt skämma bort passagerarna med en oslagbar komfort.

Elegant och stilren
Linjerna på Bentayga EWB utstrålar stil och Mulliners unika designfunktioner kompletterar dem perfekt. Exteriördetaljer inkluderar exklusiva Mulliner 22-tums hjul i polerat eller gråmålat och polerade ytor, med hjullock som förblir upprätta medan hjulen roterar. Mulliners karakteristiska ”Double Diamond” främre galler, och kromade nedre grill, kompletteras av speciella vingventiler, med tvåfärgade backspeglar i satin silver och karossfärg.

Vackra trefärgskombinationer
Mulliners upplysta tredimensionella tröskellister och djupa mattor välkomnar passagerarna in i kupén, som erbjuds i ett urval av åtta trefärgskombinationer som utvecklats av Mulliners designteam och är endast tillgängliga för Bentleys toppmodeller.

Ultimate expression of modern craftsmanship and breathtaking luxury, with stunning dynamic ability as standard.

Olivbrunt läder och andra hållbara material
Olivbrunt läder används omfattande i hela kupén. Det karakteristiska draget hos detta läder ligger i en hållbar garvningsprocess som använder en organisk biprodukt från olivoljeindustrin. Tack vare den utvecklade oljepressningsproceduren förblir garvningsmedlet fritt från skadliga metaller, mineraler och aldehyder. Tekniken kräver mindre vatten än en konventionell garvningsprocess och erbjuder också en högre koncentration av förnybara kemikalier. Det ger ett ekologiskt läder som är otroligt mjukt och perfekt för världens mest eftertraktade lyxbilsvarumärke.

Som standard för Mulliner-modeller är de nya djupa mattorna som bättre än någonsin. Med hundra procent ren ull har de djupa Wilton-mattorna en exceptionellt lyxig och sammetslen känsla. En särskilt utvald ullsort används för att säkerställa högsta kvalitet.

Ökad kupékomfort genom innovativa lösningar och teknologi
Oavsett om ägaren väljer 4-sits eller 4+1-sittplatser har Bentayga EWB Mulliner Bentleys Bentley Airline Seat-specifikation. Detta är det mest avancerade sätet som någonsin har monterats i en bil, med 22 sätt att justera och världsunika funktioner som en ny automatisk klimatsensor och teknik för stabil justering. Den automatiska klimatsätestekniken känner av passagerarens temperatur och ytans fuktighet och bestämmer sedan om den ska applicera värme, ventilation eller båda samtidigt för att hålla passageraren vid optimal termiskt välbefinnande.

Den innovativa justeringsfunktionen använder nya fickor för lår och axlar, plus ytterligare fickor för ländryggsmassage, för att subtilt men kontinuerligt ändra formen på sätet och lindra tryckpunkter runt kroppen. Systemet går bortom de 2D-rörelser som är typiska för justerbara säten och kan använda en tredimensionell vridning för att lindra tryckpunkter. Sex oberoende tryckzoner kan erbjuda 177 justeringar var tredje timme för att säkerställa att sittkomforten aldrig komprometteras, oavsett resans längd.

Bentley Diamond Illumination
En ytterligare slående och elegant funktion som standard för Bentayga EWB Mulliner är deras Diamond Illumination. Belysningseffekten uppnås med hjälp av LED-lampor – 12 på varje främre dörr, 22 på varje bakre dörr – som avger ljus genom små perforeringar i läderklädseln på dörrpanelerna. Detta uppnås genom en kombination av digitalt hantverk och precisionsteknik.

Inom varje diamant är det fläckfria lädret perforerat med hål med en diameter på mindre än 1 mm. Varje hål har digitalt placerats med precision av en av Bentleys interiördesigners för att uppnå en sammanhängande övergripande design – processen ”digitalt hantverk”. Det färdiga resultatet är en vacker, elegant och unik design.

Vacker instrumentering
En Mulliner-klocka flankerad av förkromade luftventiler utgör en central punkt på mittkonsolen, med en silverfärgad urtavla. Denna design återspeglas i förarens digitala instrumentering, som har samma silverfärgade finish och typsnitt för siffrorna. Klockans och instrumenteringens stil är unik för toppmodellerna från Mulliner.

Prestanda och dynamisk förmåga
Bentayga EWB Mulliner drivs av Bentleys 4,0-liters, 32-ventil dual twin-scroll turbo V8 bensinmotor. Designkonceptet för V8-motorn har en hög effekt och högt vridmoment, samtidigt som den uppnår lägre utsläpp och bästa möjliga effektivitet. Kopplad till en åttaväxlad automatisk växellåda, med kraft till alla fyra hjul, erbjuder V8-motorn en toppfart på 290 km/h och 0-100 km/h på 4,6 sekunder.

Den nya Bentaygan har fått kritikerros för sin prestanda på vägen och sina dynamiska egenskaper. Bentayga EWB Mulliner fortsätter denna filosofi genom att inkludera Electronic All Wheel Steering och Bentley Dynamic Ride som standard. Sekundär åkkomfort är en annan nyckelvariabel som påverkar ombordvälbefinnandet – ju jämnare åkningen är, desto lugnare och mjukare går resan. Vid typiska väghastigheter och i den viktiga frekvensområdet 5 Hz till 20 Hz har Bentayga EWB upp till 27 procent lägre sekundär vibrationsnivå än sina konkurrenter.

Electronic All Wheel Steering ger två mycket önskvärda fördelar och säkerställer ingen kompromiss mellan höghastighetsförtroende och bekvämlighet vid låg hastighet. Vid högre hastigheter – över 60 km/h – gör systemet små justeringar av riktningen för bakre hjul, i samband med direkta styringångar från föraren till framhjulen. Detta ökar höghastighetsstabiliteten – gör omkörning och filbyte säkrare – och förbättrar hanteringen vid körning genom svängar. Vid låga hastigheter – under 60 km/h – har All Wheel Steering effekten att ”förkorta” hjulbasen, minska svängradie och öka smidigheten i trånga stadsmiljöer vilket gör att det blir enklare att parkera. Detta uppnås genom att styra bakhjulen (upp till +/- 4,8 grader från centrum) i motsatt riktning till framhjulen.

Bentley Mulliner
Bentley Mulliner är Bentleys skräddarsydda kommissionsavdelning och kan härleda sin karosseriverksamhet tillbaka till 1760. Synonymt med lyx, ansluter sig den nya Bentayga EWB Mulliner till Flying Spur Mulliner, Continental GT Mulliner och Continental GT Convertible Mulliner – var och en högst upp i sina modellfamiljer. Inom Mulliner-världen är allt möjligt. Konceptet är etablerat för att svara på de mest krävande kundernas önskemål. Det är också den skräddarsydda avdelningen, känd över hela bilvärlden, för att skapa några av de mest individuella bilar som någonsin har skapats.

För den som vill avnjuta den här bilen, och andra modeller från Bentley, så rekommenderas ett besök i deras fantastiska showroom på Sveavägen 167 i Stockholm.

Läs mer här: stockholm.bentleymotors.com du kan även följa dem på Instagram (bentley_stockholm)

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Castle of la Croix des Gardes

The Castle of la Croix des Gardes kan vara en av de mest fantastiska fastigheterna på hela Rivieran. Beläget uppe på toppen av La Croix ...