Koenigsegg Regera

0

Under bilsalongen i Genève så drog svenska Koenigsegg täcket av nya Regera, en superhybrid med över 1 500 hästkrafter. Regera innebär att Koenigsegg  för första gången i företagets historia har två modeller – tillsammans med Agera – parallellt i sitt utbud. 

Och om Agera står för det extrema så ska Regera vara det komfortabla och lyxiga alternativet för den som söker en tvättäkta megabil, d v s en sportbil med minst en megawatt i uteffekt. Den nya Regera har en turboladdad femliters V8:a som kompletteras av två 260-newtonmeters elmotorer vid vardera bakhjul och en på 300 newtonmeter placerad vid förbränningsmotorn. Tillsammans levererar dessa elmotorer 700 hästkrafter och drivs av ett batteripaket som Koenigsegg utvecklat tillsammans med det kroatiska sportbilsföretaget Rimac Automobili. Prestandasiffrorna talar sitt tydliga språk, eller vad sägs om 0-400 km/h på under 20 sekunder. I intervallet 150-250 km/h går färden på nästan osannolika 3,2 sekunder. Men det som verkligen imponerar är att denna monsterbil tar sig hela 50 kilometer på ren eldrift. Man kan också säga att Regera är ”robotiserad” då alla öppningsbara detaljer, som dörrar, huv, vingar, och en hel del annat, kan manövreras via en fjärrnyckel eller en smartphone. Smidigt värre. Värt att notera är att konkurrenterna LaFerrari har 963 hästar och att McLaren P1 ”bara” har 916 hästkrafter.

Endast 80 bilar ska byggas och enligt våra källor är sex redan sålda.

Läs mer på: www.koenigsegg.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Exklusiva utemöbler för trädgården och runt poolen. En exklusiv utemöbel kan lyfta ditt hem.

Exklusiva utemöbler runt poolen

Våren väntar runt hörnet och vi på HOOM ser fram emot en lång och härlig utesäsong. Här tar vi åter en titt på exklusiva utemöbler ...