Koenigsegg Regera

Det är spännande tider hos Koenigsegg Automotive i Ängelholm. De två första exemplaren av den kraftfulla hybridbilen Regera är nu på väg mot sina respektive ägare.

Koenigsegg Regera den första hybridbilen som använder sig av så hög spänning som 800 volt. Energin från batteripaketet går till tre elmotorer som ger 670 hästkrafter. Det kombineras med den turboladdade V8-motorn som ger hela 1.500 hästar. Prestandan blir naturligtvis något utöver det vanliga med så mycket effekt. Enligt Koenigsegg kan Regera accelerera 0–300 km/h på cirka tio sekunder. Den ska också nå nästan osannolika 400 km/h på under 20 sekunder. I intervallet 150–250 km/h tar färden bara strax över tre sekunder. Regera är också den första bilen med det som kallas ”Direct Drive”, en transmission med bara en växel.

Nu får vi njuta av dessa två, en mörkgrön som påminner om British Racing Green samt en som är läckert röd. Båda har klarlackade partier för att lyfta kolfiberkarossens snygga detaljer. Och visst blir man lite extra stolt över att de här två skönheterna rullat ut ur fabriken i Ängelholm.

Läs mer på: www.koenigsegg.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar