Ferrari Portofino

Portofino är ett namn som Ferrari lånat från den italienska fiskebyn i Ligurien, av många ansedd som en av Medelhavets vackraste städer. Vi på HOOM tycker det är ett perfekt namnval då det här verkligen är en pittoresk liten by med karaktär. Samma härliga känsla får vi när vi tittar närmare på Ferraris nya Portofino. Denna skönhet drivs av en åttacylindrig GT-motor på hela 600 hästkrafter. Enligt uppgift ska färden från 0 till 100 gå på 3,5 sekunder och maxhastigheten ligga kring 320 km/h. Ferrari förmedlar också ska Portofino vara lättare än California tack vare ny produktionsteknik. Den blir dessutom den första av företagets GT-bilar att utrustas med elektronisk styrservo (EPS). Förutom de som åker i framsätet finns det också plats för två passagerare i baksätet. Dock är dessa säten, enligt Ferrari, mer passande för ”korta turer”. Och vi kan bara hålla med.

Läs mer på: www.ferrari.com och www.autoropa.se

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Oak Pass House - guide över världens vackraste arkitektur. Drömboenden och lyxiga hem.

Oak Pass House

Med en spektakulär utsikt och ett ostört läge på kullarna i Beverly Hills ligger Oak Pass House. Här, bland hundratals ekar, bjuder designstudion Walker Workshop ...