Aston Martin Vantage

Aston Martins nya generation Vantage har en V8 med dubbelturbo på hela 510 hästkrafter. Och man har som vanligt fokus på avskalad och lite rå design.

Aston Martin har i dagarna presenterat en helt ny generation av Vantage. Det här är extra spännande då det är deras mest välkända modellnamn och faktiskt också varumärkets framgångsrikaste modell någonsin. Den nya bilen faller väl in i Aston Martins nya kontrasterande designlinje. Här har man fokus på stilrena ytor, breda partier, små strålkastare och en kraftfull grill. Invändigt är det en hel del nytt. Man har en stor LCD-skärm som stolt vilar ovanpå instrumentpanelen och styrs med vred på mittkonsolen. Det finns ingen växelspak, däremot fyra knappar placerade i mittkonsolen. Nu går Vantage endast att få med en åttaväxlad automatlåda från ZF. Modellen får också ett adaptivt stötdämparsystem med tre körlägen och finns till att börja med bara med en V8-motor. Det är den fyra liter stora dubbelturboladdade V8 som finns som alternativ i DB11. Det är också samma motor som finns i Mercedes-AMG GT och E 63. Aston Martin köper som ni vet in V8-motorer från Mercedes-AMG. När den här V8-motorn monteras i Vantage utvecklar den 510 hästkrafter och eftersom modellen är en mindre och lättare bil (1 530 kg) går färden från 0-100 km/h på 3,6 sekunder. Toppfarten ska enligt Aston Martin vara 315 km/h.

Aston Martin ligger sedan tidigare överst på vår lista över stekheta varumärken i lyxsegmentet. Vi på HOOM menar att en Aston Martins eleganta och tidlösa linjer gör att den förtjänar sin plats i strålkastarljuset.

Läs mer på: www.callisma.se

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Bentley Flying Spur Hybrid är en exklusiv laddhybrid. Den nya lyxbilen blir företagets miljövänligaste någonsin. För den som vill avnjuta den här lyxbilen, och andra exklusiva modeller från Bentley, så rekommenderas ett besök i deras nya och fantastiska showroom på Sveavägen 167 i Stockholm.

Bentley Flying Spur Hybrid

Bentley fortsätter att ta mark som världens mest hållbara lyxbilmärke. Med nya Flying Spur lanserar man en exklusiv laddhybrid som tar företaget till nästa steg ...